Вхід | Реєстрація

Жити стане краще! Таке пообіцяв Олег Бабаєв, отримавши посвідчення мера

Жити стане краще! Таке пообіцяв Олег Бабаєв, отримавши посвідчення мера
12 листопада новообрана кременчуцька влада набувала своїх повноважень. Цього дня проходили установчі сесії міської та двох районних рад нового, VІ, скликання. Процедура узаконення розпочалася в адмінбудинку Кременчуцької міської ради з міського голови.
Нового мера кременчуцькій громаді в обличчі присутніх у сесійній залі представила голова міської територіальної виборчої комісії Світлана Усенко і, вручаючи посвідчення Олегу Бабаєву, додала: «Чтобы надежно и уверенно себя чувствовали».
Новий міський голова насамперед подякував новообраним депутатам за роботу, проведену в округах; виборцям, які його підтримали – за довіру; виборцям, які голосували за інших кандидатів – за демократичні принципи. «Хочу заверить, что все буду делать для того, чтобы люди, которые голосовали за других кандидатов, стали моими сторонниками»,  – підкреслив Олег Бабаєв.
Новий мер висловив упевненість, що нинішній склад міської ради зробить для міста більше добрих і корисних справ, ніж попередній.
— Выборы закончились, все предвыборные и выборные дела уходят в сторону, мы остаемся один на один с проблемами города, которые надо решать. Поэтому мы должны консолидировать усилия, должны быть одной командой и самое главное – должны работать на благо города так, чтобы нам было не стыдно смотреть в глаза нашим избирателям, – закликав депутатів Олег Бабаєв. Перший крок до «консолідації зусиль» зробив особисто, заявивши про вихід з ВО «Батьківщина». Підкреслив, що це рішення далося йому непросто, але воно необхідне, бо мер міста повинен бути поза політикою і працювати на благо кременчужан.
Ще раз наголосивши, що «никаких политических подоплек в работе депутатов не должно быть, забываем обиды», Олег Бабаєв разом із головою тервиборчкому Світланою Усенко вручив депутатські посвідчення членам новообраної міської ради. Пані Усенко побажала депутатам працювати чисто, чесно та об’єктивно на користь громади міста. Олег Бабаєв підсумував: «Город неплохо пожил в эти дни, думаю, он будет жить еще лучше!».

Портфелі ділитимуть 23 листопада
Першу сесію міської ради VІ скликання не було закрито. Наступне пленарне засідання відбудеться 23 листопада. Депутати мають розглянути питання регламенту роботи міської ради, обрати секретаря міськради, створити постійні депутатські комісії. На цьому ж засіданні мер винесе на затвердження міської ради кандидатури своїх заступників та склад міського виконавчого комітету.

Бюджет очистять від «п’явок»

Це планує зробити мер Олег Бабаєв, щоб наповнити міську казну. Він назвав три шляхи покращення фінансового забезпечення міста: збільшити податок на землю (додатково 50-60 млн грн) і позбутися «п’явок», які присмокталися до бюджету. Третє джерело – мер сподівається, що підприємства міста підвищать зарплату працівникам і, відповідно, сплатять більше податків у міський бюджет.

Новий мер радитиметься зі старим
Мер Олег Бабаєв розповів, що в нього відбулася робоча зустріч із Миколою Глуховим. Олег Бабаєв припускає, що йому й надалі можуть знадобитися консультації Миколи Глухова:
— Микола Володимирович по­обіцяв мені, що по дзвінку приїде і по­ділиться досвідом. За 10 років він багато зробив для міста.

Райони у місті не потрібні?
Попри гаряче привітання новообраних голів райрад, Олег Бабаєв поставив під сумнів існування двох районів у складі Кременчука.
— Моя власна позиція – 50 х 50. Райони і потрібні, і ні, проте у будь-якому разі вони точно залишаться на 4 роки, на термін каденції новообраних райрад, – заявив міський голова на своїй першій прес-конференції 16 листопада.
Мер висловив свою думку і стосовно очільників райрад, охарактеризувавши голову Автозаводської райради Володимира Коваленка як керівника, «під котрим земля горить», пригадавши гучні проекти Парку та Гонгу Миру. Натомість голова Крюківської райради Андрій Коваленко не отримав схвальної оцінки від мера. Олег Бабаєв навіть висловив припущення, що в районі може з’явитися новий молодий керівник. Можливо, несподіваний прихід до Крюківської райради Олександра Калашника є лише першим кроком у стрімкій кар’єрі держслужбовця. А в тому, що ця кар’єра відбудеться, сумніватися не доводиться, адже батько новообраного заступника Крюківської райради працюватиме заступником міського голови Олега Бабаєва.

Звільнений!

Портфелів позбавлені керівники двох комунальних підприємств: директор шляхового ремонтно-будівельного управління Валерій Кирєєв та директор комунального підприємства ритуальних послуг Віталій Дедюрін. Імена наступників у мерії наразі не називають.

Олег Бабаєв отримуватиме зарплату в 1 гривню
Новий мер уже заявив, що і він, і його заступники, які мають бізнес, на посаді держслужбовців встановлять собі символічну зарплату в
1 гривню. При цьому Олег Бабаєв наголосив, що не всі його заступники підуть на цей крок.
— Дехто прийшов не з бізнесу, у них немає потреби вдаватися до таких заходів, – прокоментував міський голова.
Варто нагадати, що відмова мерів від офіційної зарплати стає традицією. Першим на цей крок пішов легендарний мер Києва Леонід Черновецький, а нещодавно про подібне рішення заявив і новообраний мер Полтави Олександр Мамай. До речі, всі чотири заступники полтавського мера також працюватимуть за символічну платню в 1 грн. А заощаджені кошти пан Мамай пообіцяв спрямувати на поповнення зарплатного фонду працівників міськвиконкому.

Новий мер і його команда

Олег Бабаєв поки що не готовий назвати імена всіх своїх заступників. Зі слів мера відомо, що їх буде 5. При цьому правою рукою міського голови може стати Андрій Погрібний, питання освіти та медицини візьме на себе Віктор Калашник, а на посаду заступника з питань УЖКГ знову повернеться Віктор Шкурат, хоча стосовно цієї кандидатури у мера є сумніви.
Олег Бабаєв також зазначив, що дві посади заступників мера будуть скасовані. Йдеться про заступника мера з питань інвестицій Володимира Тараторіна та заступника з фінансових питань Тетяну Неіленко. Причому пані Тетяна беззаперечно залишиться в мерії як досвідчений фахівець на посаді керівника фінансового управління.
Мер Олег Бабаєв зазначив, що його головний принцип у підборі кадрів – професіоналізм:
— Мені байдуже, до якої політичної партії належить людина і за кого вона голосувала на виборах.

Автор: Інна Данилова, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2010, 13:08 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації