Вхід | Реєстрація

Пейзаж з відходів – давайте милуватися!

Із року в рік одна й та ж проблема: разом із сезоном опалого листя розпочинається сезон невивезеного сміття. Найбільше від цього потерпають мешканці віддалених районів міста.
Так, мешканці будинку 15, що по вул. Манагарова (Раківка), вже не довіряють комунальникам, котрі й досі не можуть розподілити сфери своїх повноважень.
Поки "Добробит" воює з КАТП-1628 і навпаки, люди потерпають від смороду та нечистот на власному подвір’ї. Зовсім недалеко, у провулку Зірковому, між будинками 3 та 5, утворилося іще одне звалище. Чого тут тільки не знайдеш… А поруч бігають діти і кричать один одному: "Ой фу, дивися, не вступи!"
Однак не далеко позаду лишився й центральний район міста. Дорогою від редакції "Програми Плюс" до міськвиконкому натрапиш принаймні два живописних звалища. Перше – біля паркану ДЮСШ №2, що по вулиці Квартальній. А друге – набагато "краще" – у дворах будинків №№4, 6 та 8, що по вул. Перемоги, біля міської єврейської громади.
Живописні купи сміття поруч зі сміттєвими баками, залишки будматеріалів, гори опалого листя та спиляних гілок, а ще – величезні калюжі після дощів, безліч бродячих собак та котів – і все це у центрі міста, до виконкому лише дорогу перейти.
- А влітку у нас тут взагалі дихати нічим, мухи та оси аж кишать. І на такому подвір’ї граються наші діти! – з відчаєм говорять мешканці будинків по вул. Перемоги. – Куди ми тільки не телефонували й не писали. Найбільше, на що здатні всі ці служби, – це обіцяти. І так обіцяють вже четвертий тиждень… Куди йде плата за ексвитрати, за які ми сплачуємо?! Увесь цей бруд приберуть, мабуть, лише тоді, коли смердітиме у кабінеті УЖКГ.
Судячи з масштабу звалища, до цього залишилося недовго.
- Після розподілу сфер відповідальності між "Добробитом" та "Житлорембудсервісом" автоматично почалися проблеми з вивезенням опалого листя, яке має виконувати КАТП-1628, – констатує факт Олександр Любенко, начальник УЖКГ міста. – Грошей на це, як завжди не вистачає, однак ми працюємо над цим питанням.
Та, окрім опалого листя, не зайвим було б вивезти і сміття. Ми запитали у заступника начальника УЖКГ Олександра Прядка (як нам пояснили у приймальній, саме до його відома входять звалища), чи збираються щось робити зі стихійними звалищами, можливо, треба надати їм врешті-решт офіційного статусу, однак нас запевнили, що нових звалищ не буде, вистачає Деївського, а зі стихійними постійно ведеться боротьба.
Результати ж цієї боротьби свідчать лише про її відсутність.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 10:11 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації