Вхід | Реєстрація

«Якщо я пообіцяв - я повинен зробити»

11 листопада відбулася прес-конференція Миргородського міського голови С.П.Соломахи (на знімку у центрі) для представників місцевих засобів масової інформації.
На початку роботи зібрання новообраний міський голова висловив свою думку про підсумки виборів, що відбулися 31 жовтня цього року, до місцевої ради. Зокрема, він сказав, що вибори у Миргороді пройшли згідно закону, спокійно, без ексцесів, зважено і толерантно. Міський голова дякував територіальній виборчій комісії та штабам політичних сил за організованість. Єдине, чим був стурбований С.П.Соломаха як міський голова, - низькою явкою виборців на виборчі дільниці у день голосування: "Чому частина населення міста є інертною, чому не всі миргородці проявили свою громадянську позицію? Невже окремим жителям байдужий розвиток міста та майбутнє їхніх дітей?" І додав: "Є два округи, де чимало людей проголосували "проти всіх".
Добре, що жителі міста висловили свою позицію, але невже серед висунутих кандидатів не знайшлося достойних? Ці запитання змушують усіх задуматися, а владу, виконавчий комітет, міського голову зобов'язують покласти на себе ще більшу відповідальність і вимогливість до себе", - підсумував сказане мер міста.
Потім С.П.Соломаха повідомив присутнім про те, що в роботі сесійних засідань міської ради 6 скликання буде працювати 36 депутатів (18 - за списками політичних сил, 18 - обраних по одномандатних мажоритарних округах). Оцінюючи склад депутатського корпусу, міський голова зазначив, що це високопрофесійні люди, дехто із них має по дві вищі освіти; освіти народних обранців різнопрофільні, а отже, це дає змогу плідно працювати в міській раді по всіх напрямках.
С.П.Соломаха прокоментував представникам ЗМІ хід перших двох сесій міської ради шостого скли¬кання. До роботи сесій у нього зауважень не було ніяких. Міський голова відзначив, що на другій сесії шостого скликання було сформовано склад виконавчого комітету, тобто орган, який відповідатиме за виконання сесійних рішень. Також до сказаного додав, що наразі майже повністю сформований склад заступників міського голови, є секретар, керуючого справами поки що немає. "Упевнений, що всі ці люди працюватимуть на місто", - наголосив міський голова.
С.П.Соломаха також акцентував увагу присутніх на прес-конференції представників ЗМІ на тих проблемах, які він ставить перед собою для роботи на перспективу. Основна проблема - невиконання бюджету міста. За підсумками дев'яти та десяти місяців цього року бюджет міста майже виконаний, але за підсумками дванадцяти місяців по доходній частині бюджет може бути не виконаний. "У будь-якому разі, - запевнив мер Миргорода, - заробітна плата працівникам бюджетної сфери буде забезпечена, хоча деякі статті можуть бути недофінансовані.
За 9 років роботи у міській раді я знаю, "як до чого підійти". Команда, яка підібрана, - професійна, будемо працювати в одному руслі". Міський голова також повідомив усім присутнім на прес-конференції про те, що на сьогодні надійшли перші цифри бюджету наступного року, і з усього видно, що він буде складним. "Звичайно ж, свої пропозиції ми надіслали в облдержадміністрацію, у Кабмін, думаємо, пропозиції дещо будуть враховані, але багато чого залежить і від нас - зокрема, від того, як будемо наповнювати другий бюджетний кошик".
Приємною новиною для ЗМІ на зустрічі з мером було те, що при міській раді невдовзі буде пра¬цювати прес-служба.
На прес-конференції звучали різні питання: про запровадження енергозберігаючих технологій у місті; про план підготовки до зими; про ремонт загальноосвітніх навчальних закладів; про дошкільні навчальні заклади; про молодіжну політику та ін. На всі ці запитання міський голова дав вичерпні відповіді.
На зустрічі із журналістами звучало також питання і про те, чи має бажання мер міста зустрічатися із людьми, на що Сергій Павлович відповів: "Сьогоднішня прес-конференція і є одним із видів зустрічі із людьми. Я, звичайно ж, маю намір разом із депутатами зустрічатися із миргородцями по мікрорайонах міста".
Загалом, прес-конференція відбулася дуже оперативно, хоча й тривала майже годину. С.П.Соломаха щиро ділився думками із присутніми про відповідальну місію міського голови, про місто та його громаду, а на останнє запитання журналістів про власне кредо відповів так: "Якщо я пообіцяв - я повинен зробити. Якщо я не можу чогось зробити - я не обіцяю". І додав: "А ще я ніколи не переступаю через норми моралі, через норми закону".

Автор: Валентина Денисенко, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2010, 13:10 | Миргород | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації