Вхід | Реєстрація

У збереженні заощаджень полтавці надають перевагу гривні

У збереженні заощаджень полтавці надають перевагу гривні
Чим більше виходить з кризи Україна, тим активніше працює банківський сектор. Відтак, і громадяни все частіше довіряють свої грошові накопичення фінансовим установам. Таку статистику наводить начальник управління Нацбанку України у Полтавській області Михайло Городницький. Основною ж валютою вкладів, відзначає керівник, залишається національна.
Нинішнього року фахівці відзначають досить позитивні тенденції: мешканці Полтавщини замість того, аби зберігати власні заощадження у банках скляних, все частіше відносять їх до банків комерційних. Відтак, маємо суттєвий приріст депозитних внесків від фізичних осіб.
Станом на 1 листопада цього року на рахунках у банківських установах на Полтавщині знаходиться близько 8,8 млрд. грн., відзначає начальник управління НБУ у Полтавській області Михайло Городницький. Левова частка цих коштів – депозити від населення.
Михайло Городницький, начальник управління НБУ у Полтавській області:
— Головним інвестором на сьогодні є населення. Коштів населення у загальному залишку - 71%. Стало населення більше довіряти банкам і вкладати гроші на більш тривалі терміни.
За 10 місяців 2010, наводить статистику Михайло Городницький, сума внесків від населення у банках Полтавщини зросла на 30% порівняно з аналогічним періодом року минулого. Лише у жовтні, говорить посадовець, приріст склав понад півмільярда гривень. Причому, громадяни не бояться довіряти банку свої заощадження більш ніж на 1 рік. Відтак, суттєво збільшилася за звітний період і сумма депозиту на душу населення.
Михайло Городницький, начальник управління НБУ у Полтавській області:
— На душу населення станом на 1 листопада припадає 4,4 тис. грн. внесків, тоді як на 1 січня 2010 року ця сума складала 3,7 тис.
Спостерігається серед вкладників і довіра до національної валюти, адже, за словами начальника управління НБУ у Полтавській області, внесків у гривнях у банках регіону зберігається понад 2/3.
Статистика свідчить: лідером за симпатіями населення області нині є «Приватбанк». Керівник департаменту заощаджень Полтавського регіонального відділення фінустанови Андрій Мороз підтверджує слова цифрами: половина з залучених нинішнього року до банків коштів – на рахунках «Приватбанку».
Андрій Мороз, керівник департаменту заощаджень Полтавського ГРУ «Приватбанку»:
— З 1 млрд. приросту у Полтавській області маємо приріст півмільярда. Далі ситуація подібна: депозити щомісяця зростають.
Прихильність земляків, певен Андрій Мороз, фінустанові вдалося завоювати завдяки потужній депозитній пропозиції, а також – через сформовану роками репутацію.
Андрій Мороз, керівник департаменту заощаджень Полтавського ГРУ «Приватбанку»:
— Ті зобов'язання, які бере на себе банк, виконуються у повному обсязі і передумов для порушення цих зобов'язань немає.
Полтавці ж до банків ставляться по-різному: хтось фінустановам довіряє, хтось – не дуже. То ж і критерії вибору закладу відрізняються.
Бліци:
— Мені подобаються банки, у яких реальні відсотки, які можуть собі дозволити люди
— Якщо банк має інвестиції іноземні - то більш міцний
— Порядність керівництва банку, вміння тримати слово. Навіть краще, якщо іноземні інвестиції - там більше порядку.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2010, 14:41 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації