Вхід | Реєстрація

Ретро-винаходи

Ретро-винаходи
Неодноразово, мабуть, кожен в Гадячі бачив оригінальну зелену чи срібну «Побєду», тільки їх зовнішній вигляд. Але як удосконалені вони технічно, знає не кожен.
Про це і розповіли самі власники, на класній годині,  проведеній у Гадяцькому ПАЛ,  (група № 25 «Газоелектрозварник»).  Її тема «Зроби життя цікавим».  Організував зустріч Олександр Іванович Бутко, класний керівник, вчитель-методист.
Чого можна досягти  і що зробити, якщо є бажання та хороші знання, переконалися студенти після закінчення дискусії. ГАЗ-М-20 «Побєда» сріблястого кольору. «Технічно вдосконалена. Двигун встановлений від відомого автомобіля «Мерседес» з об’ємом двигуна 2400 куб. см, ходова від вітчизняного авто «Волга», дискові гальма», -  розповів власник Сергій Касьяненко.
Ще один автомобіль, який їздить вулицями нашого міста «Побєда» зеленого кольору. У нього також було вкладено всю душу і знання автомобілів. Головним конструктором цього дива став Сергій Ященко. На старушку було встановлено двигун від іномарки Opel з об’ємом двигуна 3000 куб. см, інжектор потужністю 169 кінських сил, на всі колеса були установлені дискові гальма, ABS, гідропідсилювач керма.
Свою технічну творчість презентували також Володимир Квашуков та Микола Тютюнник «Ретро-мото».
Микола Борисович удосконалив мотоцикл «Урал-2», якому 44 роки. На ньому рідні запчастини, був форсований двигун, на якому можна було їхати 95 км/год. Після форсування  120 км/год. Задній міст також було перероблено  в сторону прискорення.
Володимир Квашуков  удосконалив свого двохколісного коня MT-10-36. Зараз на ньому він може розігнатися до 150 км/год., до цього було 105 км/год. Він удосконалив КПП, а саме: додав 5 передачу, карбюратор установив від вісімки (ВАЗ-2108), стартер, електронне запалення. Головне – МТ-10 став брати 5 літрів на 100 км., а заводський 8 л на 100 км. Дизайн і зовнішній вигляд мотоцикла зроблений руками Володимира.
Такі розповіді виявилися надзвичайно цікавими для студентів.
Це ще раз доводить – не бійтесь мріяти, втілювати та експериментувати!
По закінченню запрошені були нагороджені грамотами Гадяцького ПАЛ «За популяризацію технічної творчості серед молоді», які вручив директор ліцею Олександр Миколайович Мигаль.

Автор: Юлія Кримовська, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2010, 13:40 | Гадяч | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації