Вхід | Реєстрація

У Лохвицькому районі показник ГРВІ у 2,4 рази вище, ніж по області

В Полтавській області на минулому тижні ускладнилась ситуація по захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, збільшився темп зростання показників захворюваності всього населення, продовжується інтенсивний ріст захворюваності школярів.
За минулий тиждень в області захворіло 10 тисяч 990 осіб, захворюваність зросла на 34% порівняно з попереднім. Показник - на рівні епідемічного порогу.
Ріст захворюваності спостерігається в переважній більшості міст та районів області.
Найвищі рівні захворюваності мають місце в Карлівському, Диканському районах, місті Полтаві, Кобеляцькому, Зіньківському, Новосанжарському, Лохвицькому, Гадяцькому районах. Захворюваність на згаданих адміністративних територіях перевищує епідемічні пороги, рівень її вище, ніж по області. В Решетилівському, Семенівському, Оржицькому, Машівському районах також захворюваність перевищує характерні для цих районів епідпорогової показники, хоча захворюваність на рівні або нижче, ніж по області.
Захворюваність серед школярів за останні три тижні зросла у 2,6 рази. Найвищі рівні захворюваності серед школярів мають місце в Карлівському (показник у 2,4 рази вище, ніж по області), Кобеляцькому, Новосанжарському, Диканському, Лубенському, Лохвицькому, Зіньківському, Оржицькому, Кременчуцькому районах, де показники значно перевищують епідпороги.
В зв'язку з високим рівнем захворюваності тимчасово припинені заняття в 40 загальноосвітніх школах області: в Лубенському район 31 школа (всі школи району), від 1 до 3-х шкіл в Кобеляцькому, Карлівському, Семенівському Оржицькому, В.Багачанському районах.
В області продовжується імунізація проти грипу. Отримали вакцинацію 10136 мешканців області. Щеплено 2840 дітей та дорослих, що перебувають в інтернатних закладах, 3837 медичних працівників, 2277 з групи професійного ризику, 398 дітей та 720 дорослих з хронічними захворюваннями. В зв'язку з початком епідемічного підйому захворюваності, нагадуємо, що можна легко знизити ризик зараження грипом навіть під час епідемії, якщо дотримуватись кількох простих речей: - Уникати скупчень людей, аби зменшити імовірність контактів із хворими людьми. — Користуватися одноразовими масками при необхідності - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження.
Маска ефективна, тільки якщо вона прикриває рот і ніс. Важливо пам'ятати, що у будь-якому випадку маску потрібно замінити, як тільки вона стане вологою чи забрудниться.
Економити чи лінитися вчасно замінити маску немає сенсу - волога маска не діє. Використані маски ні в якому разі не можна розкладати по кишенях чи сумках - їх потрібно одразу викидати у смітник. - Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси.
— Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. - Мати чисті руки - інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками.
Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту. - Користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками - як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті.
Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження. Багаторазові серветки та рушники, особливо у громадських місцях, суттєво підвищують ризик зараження і широкого розповсюдження інфекції.
У таких умовах в якості одноразових серветок можна використовувати туалетний папір. Якщо з'явилися ознаки хвороби, додаються ще кілька нескладних заходів: - Залишатися вдома при перших ознаках хвороби - не йти на роботу або, якщо захворіла дитина, не вести її до школи чи дитячого садочка, щоб не провокувати погіршення стану хворого і не наражати оточуючих на небезпеку, яка може виявитися смертельною для деяких з них.
Ви ризикуєте спровокувати погіршення власного стану і створити небезпеку зараження для інших людей. Якщо вас непокоїть стан вашого здоров'я - обов'язково звертайтеся до лікаря, але викликайте його додому.
- Ізолювати хвору людину - виділити їй окрему кімнату і посуд, визначити одну людину, яка доглядатиме за нею, і по можливості триматися на відстані 2 метри від хворої людини. - Прикривати рот і ніс під час кашлю та чхання. Бажано робити це за допомогою одноразових серветок, які після використання одразу викидати у смітник. Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання і здатне зберегти життя Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.
Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу.
Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. Найкращий час для проведення вакцинації - напередодні грипозного сезону. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону.
Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу, - стверджує Прес-центр ГУОЗ ОДА та облСЕС

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2010, 16:49 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації