Вхід | Реєстрація

Новосанжарські підприємці ставлять ультиматум Януковичу

Новосанжарські підприємці ставлять ультиматум Януковичу
25‑го листопада близько сотні приватних підприємців із Нових Санжар та району зібралися під стінами районної державної адміністрації. Вони вийшли на цей мітинг, аби переконати Президента України Віктора Януковича не підписувати проект нового Податкового кодексу.
Виступи   розпочав  голова Новосанжарської спілки підприємців Іван Руденко. Він, звертаючись до своїх колег, задавав майже риторичні запитання.
— Чи вивчав хтось із депутатів цей Податковий кодекс? Не вивчав! — покритикував Іван Григорович Верховну Раду. А потім перейшов на районний рівень. — Ми попрохали підтримки у депутатів районної ради. І як вони проголосували? 11 із 52 — «за», всі інші — «проти». Так навіщо ми обирали таку владу? Щоб вона нас так захищала?
Говорячи про новий Податковий кодекс, Іван Руденко підкреслював, що його прийняття вб’є середній та малий бізнес. При цьому наводив конкретні цифри. Так він повідомив, що близько 250 підприємців із Новосанжарського району вже подали документи на закриття.
— Стануть вони на облік у службі зайнятості. А далі що? Куди їм іти працювати? — цікавився голова спілки підприємців.
Далі до мікрофона підійшов один із новосанжарських підприємців — Сергій Бульбаха.
— Більше 2 мільйонів українських підприємців хочуть поставити на коліна, — переконано заявив він. — Якщо «протягнуть» цей кодекс, то подивитесь — далі на нас чекатиме кріпосне право!
Від імені новосанжарських «базарян» виступила Юлія Солодка. Її промова була короткою, але надзвичайно емоційною:
— Зараз у Києві під стінами Верховної Ради стоять підприємці з усієї України! Вони там стоять за вас усіх! Бо цей кодекс — це така машина, яка буде давити усіх без розбору! Тому її треба зупинити!
А її колегу з новосанжарського ринку — Ларису Призову — хвилювало не лише прийняття Податкового кодексу, але і майбутня пенсійна ре­фор­ма. Тому, звер­таю­чись до пред­­ставників вла­­ди, вона запи­тала:
— Що конкрет­но ви можете для нас зро­бити? Не прос­то говорити, а чимось нам допомогти? Що ви можете?
Варто зазначити, що невдовзі після початку мітингу до підприємців вийшли представники влади — заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт та заступник голови районної ради Микола Перерва. Вислухавши підприємців, вони запропонували їм створити ініціативну групу і наступного ж дня сісти за стіл переговорів та розглянути конкретні пропозиції підприємців.
Іван Руденко прийняв це запрошення, однак водночас із цим запропонував зіб­рати підписи та відправити листа до Секре­таріату Президента. У цьому листі новосанжарці зверталися до Віктора Януковича із вимогою накласти вето на проект нового Податкового кодексу, а також відправити у відставку його розробників — Миколу Азарова, Сергія Тигіпка та Михайла Бродського. У разі підписання ним кодексу, підприємці погрожували масовими страйками та актами громадської непокори. А у подальшому — ініціюванням народного референдуму з пропозицією дострокового переобрання Президента та депутатів Верховної Ради.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2010, 13:05 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації