Вхід | Реєстрація

Прийнятий Податковий кодекс опублікували

Прийнятий Податковий кодекс опублікували
Офіційна газета Верховної Ради "Голос України" опублікувала Податковий кодекс 4 грудня. Відповідно до документа, ставка податку на прибуток підприємств поетапно знижується з 25% до 16%: з 2011 року вона знижується з 25% до 23%, з 2012 - до 21%, з 2013 - до 19% і з 2014 - до 16%.
Крім того, "Голос України" опублікував закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із прийняттям Податкового кодексу України".
Кодекс встановлює та регулює загальнодержавні й місцеві податки та збори, а також їх адміністрування.
Відповідно до документа, від сплати податку на прибуток на 10-річний період звільняються підприємства легкої промисловості, суднобудування, авіабудування, готельний бізнес. Кодекс також передбачає зниження ставки податку на додану вартість із 20% до 17% і введення автоматичного відшкодування ПДВ.
З 1 січня 2011 року до 31 грудня 2013 року ставка ПДВ буде становити 20%, а з 1 січня 2014 року - 17%.
Оподатковування доходів фізосіб, відповідно до документа, буде здійснюватися за ставкою 15% для осіб із щомісячним доходом до 10 мінімальних зарплат і за ставкою 17% для осіб із щомісячним доходом понад 10 мінімальних зарплат.
Кодекс передбачає оподатковування доходів фізосіб від банківських депозитів за ставкою 5%, цей податок буде введений з 2015 року.
Документ також передбачає введення з 2012 року податку на нерухомість, від якого звільняються зареєстровані мешканці квартир площею до 120 кв. м і будинків до 250 кв. м. При розрахунку податкових зобов'язань податкова база буде зменшуватися для квартир на 120 кв. м, а для будинків - на 250 кв. м.
Ставки цього податку встановлюються місцевою владою в таких межах: для квартир загальною площею до 240 кв. м і будинків до 500 кв. м - на рівні до 1% розміру мінімальної зарплати на 1 січня звітного року за 1 кв. м; для квартир понад 240 кв. м і будинки понад 500 кв. м - на рівні 2,7% розміру мінімальної зарплати на 1 січня звітного року за 1 кв. м.
Базовий податковий період - 1 календарний рік.
За рішенням місцевої ради від сплати цього податку можуть повністю або частково звільнятися прибудови до житлових будинків для утримання худоби, птиці та зберігання інвентарю, гаражі, підвали і горища, а також старі та аварійні будинки.
Система спрощеного оподатковування в Податковому кодексі залишилася без змін, малий бізнес отримав право вибирати, у якій формі (паперовій або електронній) надавати податкову звітність (великий і середній бізнес повинні будуть надавати її в електронному вигляді).
Податковий кодекс набуває чинності з 1 січня 2011 року, крім окремих його положень.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2010, 13:43 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації