Вхід | Реєстрація

Полтавські студенти «зігріли» теплом хворих дітей

Полтавські студенти «зігріли» теплом хворих дітей
На вихідних завершилася благодійна акція «Подаруй тепло дитині». Під час акції студенти-аграрії збирали речі для діток, хворих на туберкульоз, які лікуються в дитячому відділенні Полтавського обласного клінічного проти туберкульозного диспансеру.
4 грудня студенти факультету Технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПДАА відвідали тубдиспансер та привезли дітям теплий одяг, іграшки, фрукти та канцтовари.
Також вони влаштували концерт та ігри для дітей. Кожній дитині студенти приділили увагу, вручили подарунок та залучили до участі у святі.
Зараз у дитячому тубдиспансері лікується 36 дітей - від 3 до 16 років.
Акцію організував Студентський профспілковий комітет Полтавської державної аграрної академії за підтримки благодійної асоціації «Світло надії».
Ольга Ільїна, ініціатор акції, студентка Полтавської державної аграрної академії розповіла, що ідея подібної акції виникла давно і не випадково. "У кожного з нас вдома є речі, які викинути шкода, а носити ніхто вже точно не буде. Хай то дитячий, чи дорослий одяг. То чому ж його не віддати тим, хто потребує цей одяг більше ніж ми? Саме за таким принципом збирали ми речі для хворих діток. Під час акції приносили багато теплих речей, верхній одяг. Деякі речі були навіть з етикетками. Акцію ми вирішили провести під час «Всеукраїнських волонтерських вихідних», щоб показати, що насправді робити добро - це дуже просто", - сказала Ільїна.
Надія Петрищева, заввідділенням Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру: - Діти дуже раді коли до них приїздять. Адже діти у нас знаходяться переважно з малозабезпечених сімей. Вони завжди раді подарункам. Та найголовніше, це живе спілкування і турбота. Спілкування потрібне, адже воно сприяє хорошому настрою. Який, в свою чергу, допомагає боротися з хворобою та одужувати швидше. Дітки лікуються у нас тривалий час, тому і речі, і фрукти, і увага їм дуже потрібні. Ми вдячні студентам, що вони до нас приїхали та організували дітям справжнє свято. Речі приносили студенти та викладачі академії, інших вузів, а також усі небайдужі полтавці. У підсумку вдалося зібрати і верхній одяг і взуття, і теплі речі, й іграшки. Також студенти привезли діткам канцтовари (зошити, ручки, фарби, олівці, фломастери, пластилін, альбоми для малювання) та фрукти, придбані на кошти Профспілкового комітету аграрної академії. Найактивніше до збору речей долучився факультет Технології виробництва і переробки продукції тваринництва.
Марина Дзюбенко, студентський декан факультету Технології виробництві і переробки продукції тваринництва: - У нас студенти, дійсно, долучились дуже активно. Я відразу, як сказала старостам про збір речей, вони почали розпитувати : що приносити. І принесли дуже багато. Це дуже круто, що не лише перший курс, які завжди активні у самоврядуванні, а і магістри, яких швидше турбує власна сім'я і робота, не були байдужими та долучились до акції.
Ілона Хитько, голова Студентського профспілкового комітету Полтавської державної аграрної академії: - Ми сюди обов'язково приїдемо ще. Я, це зрозуміла, як тільки побачила цих діток. Адже їм дуже потрібні тепло і увага, щоб боротися із такою складною хворобою. Сьогодні ми спробували подарувати їм маленьке свято. І повернемось ще, лише заради того, щоб побачити їхні щасливі очі. Хочемо ще раз подякувати усім, хто долучився до організації і проведення цієї акції.

Робити добро - це просто!

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2010, 12:31 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації