Вхід | Реєстрація

Замість колишніх десяти комісій – тринадцять

Саме така кількість постійних депутатських комісій буде працювати у Полтавській обласній раді 6 скликання. Розподіляли місця у таких формуваннях за квотним принципом, відтак, з 13 голів шестеро – від Партії регіонів. А ще 2 пленарне засідання 1 сесії Полтавської облради запам'яталося швидкістю та одностайністю у прийнятті рішень.
2 пленарне засідання 1 сесії Полтавської облради 6 скликання почалося з тестування: депутати випробовували новостворену систему для голосування. Спочатку, вочевидь, з комп'ютерною програмою розібралися не всі, адже кількість голосуючих за тестові питання кілька разів змінилася. Голова органу самоврядування Іван Момот зізнається: нову програму опанувати було нелегко.
Іван Момот, голова Полтавської обласної ради:
— Вона не в усьому нас влаштовує, але в процесі ми будемо доопрацьовувати. Екран потрібен більший для того, щоб депутати бачили результати голосування.
Не обійшлося засідання і без вітальних слів з нагоди Дня місцевого самоврядування: відзнаки дістали найкращі представники такого на Полтавщині, а також переможці конкурсу студентських наукових робіт, організованого обласною радою.
А от розгляд винесенних на порядок денний питань запам'ятався оперативністю (не рахуючи перерви, депутати розглянули 10 питань приблизно за 1 годину) та одностайністю (по жодному з питань не було ані голосів «проти», ані «утримався»).
Одним з ключових стало «Про постійні комісії обласної ради». Відтепер їх 13 порівняно з десятьма в облраді 5 скликання. Місця у таких комісіях розподілилися за квотним принципом, відтак більшість голів – 6 з 13 – презентують фракцію Партії регіонів. Це, зокрема, Микола Ганущенко (комісія з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери), Валерій Пархоменко (з питань бюджету та управління майном), Микола Данилейко (з питань промполітики, підприємництва та інвестицій), Тетяна Корост (з питань екології та раціонального природокористування), Михайло Виноград (з питань охорони здоров'я), Іван Гальченко (з питань освіти, науки та культури). Представники ВО «Батьківщина» головуватимуть у 2 комісіях: Дмитро Хрістов – у комісії з питань забезпечення законності та правопорядку та Андрій Соколов – з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Комісію з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр очолив Олександр Залужний, фракція партії «Совість України», з питань будівництва, транспорту та зв'язку – «сильноукраїнець» Віктор Шадчнєв, з питань ЖКГ – «соціаліст» Степан Бульба, з питань агрополітики та земельних відносин – Володимир Несен від Компартії та з питань соцзахисту населення – Анатолій Олійник, фракція «Фронту змін».
Присутній на засіданні губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко не має сумнівів: такий склад комісій – оптимальний.
Олександр Удовіченко, голова Полтавської облдержадміністрації:
— Ми отримали узгоджений варіант. Я думаю, він об'єднавчий і дає можливість нам конструктивно працювати. Кожна фракція свої амібіції задовольнила.
Голова ж Полтавської облради Іван Момот говорить: 13 – його улюблене число, тож і відповідна кількість комісій, певен, принесе в орган самоврядування стабільність.
Іван Момот, голова Полтавської обласної ради:
— Будемо сподіватися, що 13 для облради буде щасливим числом, а комісії будуть працювати ефективно, на благо полтавської громади.
Прийняли на 2 пленарному засіданні й попередній кошторис видатків на 1 квартал 2011 року. Щомісячний розмір таких видатків, згідно із законом, становитиме 1/12 від обсягу на 2010 рік. Тобто, близько 140 тис. грн. на місяць. Втім, керманич Полтавської облради Іван Момот не сумнівається: повноцінний бюджет області на 2011 рік приймуть якщо не у грудні, то вже у перших числах січня наступного року.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2010, 17:09 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації