Вхід | Реєстрація

Мазепу розбирають на ґудзики

Мазепу розбирають на ґудзики
Як стало відомо ініціаторам встановлення у Полтаві пам'ятника Іванові Мазепі, яку планували до 300-річчя Полтавської битви, але так і не здійснили, вже виготовлений пам'ятник гетьману розкрадають.
Зокрема, полтавський правозахисник Василь Ковальчук, який погодився виділити під пам'ятник місце у дворі власного будинку, з монумента вже вкрали дві бронзові ґудзики. Розміром вони з невелике блюдце, і були прикручені до одягу гетьмана гвинтами. Нещодавно їх викрутили, щоб, як припускають, здати на металобрухт.
П'ятиметрова бронзова постать І. Мазепи сьогодні зберігається на дворі Київського комбінату «Художник». Виготовлений і оплачений пам'ятник ніхто не забирає, тому що влада Полтави не виділила для нього місце. За словами Ковальчука, у якого є відео розграбованого пам'ятника, монумент стоїть у дворі комбінату, де паркують автомобілі. Тому доступ до нього безперешкодний, і цим скористалися «металісти».
Ковальчук як і раніше готовий надати ділянку землі під пам'ятник, але ініціатори його виготовлення до цієї пропозиції ставляться прохолодно. «Зараз я веду переговори з Ульянченко, яка обіцяє поставити це питання перед Ющенко. Але, як видно, колишнім лідерам Мазепа вже не потрібен », - вважає правозахисник.

Автор: www.obkom.net.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2010, 17:50 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації