Вхід | Реєстрація

Валіза для експерта

Валіза для експерта
Не секрет, що при розкритті різних злочинів велике значення має робота експерта-криміналіста. А він ніколи не виїздить на місце пригоди без великої валізи.
У цій експертно-криміналістичній валізі — різні порошки та інструменти, потрібні при роботі експерта. Від наповненості та сучасності валізи напряму залежить швидкість та ефективність його дій.
Час не стоїть на місці. Це, зокрема, стосується і розвитку технологій у галузі експертної криміналістики. Тому минулого тижня у Новосанжарському райвідділі міліції побував заступник начальника НДЕКЦ Сергій Проценко, який вручив експерту-криміналісту Володимиру Замулі нову валізу із сучасним набором порошків та інструментів.
— Ця валіза дійсно «упакована» за останніми передовими технологіями, — говорить старший лейтенант Володимир Замула. — У ній містяться порошки, за допомогою яких можна зняти відбитки пальців з будь-якої поверхні. Один, приміром, — для дерева, інший — для металевої поверхні. Є люмінесцентний порошок, яким можна помітити гроші та лампа, за допомогою якої можна такі гроші виявити. І ще багато потрібного для моєї роботи.
Найчастіше валіза може знадобитися експерту при огляді місця події та зняття відбитків пальців. Якщо, приміром, із будинку була скоєна крадіжка, то експерт спочатку знаходить усі відбитки на місці злочину. Потім відкидає відбитки господарів оселі. Якщо після цього лишаються чужі «пальчики», — імовірніше усього, вони і належать злочинцю. Якщо він раніше затримувався працівниками міліції, то його відбитки вже занесені до міліцейської картотеки. У такому разі особу злочинця «пробивають» по базі даних у місті Полтава. Якщо злочин особливо тяжкий і резонансний, то пошук можуть провести і по всеукраїнській базі, яка знаходиться у місті Києві.
На черговий виїзд оперативної групи Володимир Замула поспішатиме вже із новою валізою. А злочинцям лишиться тільки поспівчувати — навряд чи сліди їх перебування на місці злочину зможуть лишитись непоміченими.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 11:39 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації