Вхід | Реєстрація

Єдиний соціальний внесок

Після публікації роз’яс­ню­вальної статті про введення із 2011 року єдиного соціального внеску на сайт редакції надійшло два запитання. Нижче ми друкуємо відповіді, які надали нам співробітники Пенсійного Фонду та Податкової інспекції.

Постає таке питання. До крайнього терміну подачі заяви на спрощене оподаткування лишилося кілька днів (термін — до 16 грудня). Раніше до заяви додавалася сплата за єдиний податок на наступний місяць. А що робити тепер? Скільки сплачувати і куди?
До відома платників податків і зборів (обов’язкових платежів) фізичних осіб, на яких згідно з законами України покладено обов’язок сплачувати податки і збори (обов’язкові платежі).
Відповідно до Указу Пре­зидента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» звітності від 3 липня 1998 року N 727/98 та до Порядку видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 29.10.99 N 599 (у редакції наказу Державної податкової адміністрації України від 28.12.2001 N 521), підставою для видачі Свідоцтва є подання суб’єктом підприємницької діяльності — фізичною особою письмової заяви та платіжного документа (квитанція, копія платіжного доручення з відміткою банківської установи) про сплату (перерахування) єдиного податку за період не менше ніж календарний місяць.
Заява має бути подана не пізніше ніж за 15 днів до початку кварталу, з якого він обирає спосіб оподаткування доходів за єдиним податком за умови сплати всіх установлених податків та обов’язкових платежів, термін сплати яких настав на дату подання заяви.
У зв’язку з закінченням календарного року та настанням термінів подання заяв щодо переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності всім діючим підприємцям, які обліковуються Кобеляцьким відділенням Кременчуцької ОДПІ та бажаючим отримати свідоцтво про сплату єдиного податку на 2011 рік, необхідно провести звірку карток особових рахунків, щодо відсутності по відкритих платежах недоїмки, залишку несплаченої пені, штрафної санкції за невчасну сплату по платежу (згідно ст. 17 ЗУ № 2181 від 21.12.2000).
При наявності вищезазначених порушень по сплаті податків на дату подання заяви буде надано Відмову в праві застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на 2011 рік.
Тел. для довідок: 31497 з 9–00 до 18–00 год обідня перерва з 13–00 до 14–00.

Нічого я не поняв. Я підпириємець. Мій валовий оборот 350.000 у рік, чистий дохід 30.000. Хотів би найняти двох робітників, щоб розширитися. Що я маю сплачувати і в які служби? Якщо можна детальніше: за кого і куди і скільки. До цього платив єдиний 200 грн.
Фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, що отримують дохід від такої діяльності відповідно до п. 4.3 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, сплачують 33,2 % від суми доходу (прибутку), отриманого від відповідної діяльності, що підлягає оподаткуванню, тобто, з Вашого чистого доходу, за всі місяці, в яких Ви отримали чистий дохід, сплачується до Фонду 33,2 %, якщо Вами отримано чистий дохід в одному кварталі, то сума до сплати становить –9960 грн.
При прийнятті на роботу працівників Вам необхідно скласти відповідний «Трудовий договір між працівником і фізичною особою» та зареєструвати його в Центрі зайнятості, надати копію такого договору в управління Пенсійного фонду за місцем Вашої реєстрації. У 2011 році звітність та сплата за найманих працівників проводиться тільки до Пенсійного фонду та розпочинається з наступного місяця після складання договору і залежить від суми заробітної плати Вашого працівника, виду економічної діяльності, яку Ви проводите. На фонд заробітної плати, в залежності від класу ризику виробництва, нараховуватиметься від 36,76 % до 49,7 % та з нарахованої заробітної плати утримуватиметься 3,6 %.
Що стосується того, що Ви були платником єдиного податку, то сплата до Пенсійного фонду залежить від періоду, в якому Ви були платником єдиного податку. Починаючи з 1 липня 2010 року платники спрощеної системи оподаткування відповідно до Закону України «Про внесення змін до законів України «Про Державний Бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 2461‑YІ від 08.07.2010 року проводять доплату до мінімального страхового внеску. У Вашому випадку ця сума становить: у ІІІ кварталі — по 210,82 грн. за кожен місяць, за жовтень, — листопад — по 217,12 грн., за грудень — 222,10 грн.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 11:49 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації