Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині закрили п’ять шкіл

На Новосанжарщині закрили п’ять шкіл
Через високий показник захворюваності на гострі респіраторні інфекції у районі призупинили роботу кількох навчальних закладів.
На вимушені двотижневі канікули — із 6 по 17 грудня — пішли учні Новосанжарського НВК, Малоперещепинської, Сухо­маяч­ківської, Соколовобалківської та Полузірської загальноосвітніх шкіл.
— Ми змушені були прийняти таке рішення, тому що наприкінці листопада розпочався стрімкий ріст захворюваності на ГРВІ. Епідпоріг було перевищено майже у 2 рази, — пояснив головний санітарний лікар району Олександр Пантелей. — Дитячих садків ми не закривали, тому що не було такої потреби. Лише у дитячому садочку в Кунцевому було перевищено епідпоріг, але там більшість дітей вже перехворіли раніше по одному, по двоє. Тому закривати зараз цей дитячий заклад було б уже неефективно.
Із детальнішою інформацією про епідемічну ситуацію в районі журналіста ознайомила працівник санепідемстанції Світлана Неберя. Вона, зокрема, відзначила, що цей рік має свої особливості щодо показників захворюваності жителів Новосанжарщини. Так у минулому році школи закривали на початку листопада. Тоді причиною був високий відсоток хворих серед усього населення, а от школярі хворіли не так масово. У цьому ж році застуда найбільше вдарила саме по учнях. За останні 20 років спостережень сьогодні спостерігається найвищий показник захворюваності у школах Новосанжарського району. Він більш ніж у 5 разів перевищує показник за аналогічний період 2009‑го. При епідпороговому показнику у 343,8 на 10 тисяч населення, зараз захворюваність у школярів складає 802,9 на 10 тисяч. Водночас, на противагу року минулому, захворюваність серед іншого населення є не такою високою.
Світлана Неберя демонструє на моніторі комп’ютера графік, який відображає показник захворюваності населення району взагалі та школярів зокрема.
— Ми проводимо моніторинг щодня, — пояснює вона. — Нам дають інформацію навчальні та медичні заклади, а ми систематизуємо ці дані та виводимо з них картину епідемічної ситуації в районі.
Імовірніше усього, за кілька тижнів рівень захворюваності почне знижуватися і навчальні заклади відновлять свою роботу. Але повністю застрахуватися від незапланованих канікул учням та педагогам не вдасться, адже, як правило, на початку весни починається друга хвиля захворювань на вірусні інфекції.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації