Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст
«Нюанси приватизації»
Землевпорядник Кобеляцької міської ради Віктор Савенко:
«Близько шістдесяти відсотків земельних ділянок по Кобеляках ще не приватизовані. Хочу зауважити, що рано чи пізно передача у приватну власність закінчиться. І тоді ті земельні ділянки, на які не буде посвідчено право власності, будуть передані у право користування. Це означає, що за ці земельні ділянки, згідно законодавства, буде сплачуватися орендна плата.
Запитання: «А скільки років ще триватиме приватизація?»
— Вона повинна була закінчитися ще у 2008 році. Однак термін подовжили, на скільки — невідомо.
Відносно процесу приватизації. Спо­чатку потрібно прийти у земельний відділ міськради (взяти з собою технічний паспорт, громадянський паспорт), написати заяву на виконком, який, у свою чергу, надасть вам рішення. З цим рішенням виконкому ви зможете піти у будь-яку проектну організацію, яка має ліцензію. Виготовлення проектної документації на сьогодні коштує близько 600 гривень. Потім вам потрібно провести реєстрацію у державному земельному кадастрі і набути право власності. Реєстрація коштуватиме ще 35 гривень.
Ми можемо надати ділянку під будівництво, нині є такі ділянки у мікрорайоні Ведмедівка. Проте, за п’ять років з приводу оформлення ділянки для будівництва звернулися лише 5 чоловік.
Запитання: «Чи правда, що закриють приватні структури, які займаються виготовленням проектної документації?»
— Такий законопроект існує, але він ще не прийнятий.»

«Аденома може сягати розміру півлітрової банки»
Лікар-уролог Володимир Демченко:
«Аденома передміхурової залози — це доброякісна пухлина. Не плутайте з простатитом, що є звичайним запаленням. Аденома виникає з віком, коли в організмі чоловіка починається дисгормональний баланс. Це захворювання утворюється через порушення обміну статевих гормонів.
Аденома зазвичай виникає у літніх людей. Після 40 років пухлина спостерігається у 10 відсотків чоловіків. У 50 років — 25 відсотків чоловіків мають аденому передміхурової залози різного ступеня. Якщо вік підходить до 70 років, то аденому діагностують у 50 відсотків чоловіків.
Доброякісна пухлина іноді сягає розміру півлітрової банки. Чоловіку після 40 років рекомендую обов’язково проходити обстеження в лікаря-уролога два рази на рік.»
Запитання: «Як можна завадити виникненню аденоми?»
— Профілактика виникнення доброякісної пухлини на сьогодні не можлива, тому що «гормональне дзеркало» достатньо ще не досліджене. Проте в літературі відмічено, що той, хто довше продовжує жити статевим життям, має менший ризик отримати аденому.»

... із щотижневих зустрічей Кобеляцької міської ради ветеранів

Автор: Підготувала Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 14:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації