Вхід | Реєстрація

Перша жертва зими

Ще не було ні тріскучих морозів, ні глибоких снігів, ні страшної ожеледиці. А перша жертва погодних умов у Кобеляцькому районі вже є.
1 грудня у своїй оселі була знайдена мертвою семидесятирічна жителька селища Білики. Тіло бабусі виявили співробітники місцевої пожежної частини. Вогнеборців викликали сусіди загиблої. Люди помітили дим над будинком і одразу зателефонували пожежним. Коли ті зайшли в оселю старенької біличанки, та вже не дихала. Смерть настала через отруєння чадним газом.
З настанням холодів бабуся почала обігрівати свою хату за допомогою пічного опалення — грубки, як його називають в народі.  У грубку було введене газове опалення. Ніякої автоматики, яка б регулювала цей процес, не було. За словами пожежних, швидше за все, бабуся заснула і не регулювала подачу газу. У результаті від високої температури навколо труби навіть штукатурка осипалася. Не виявили вогнеборці і актів обстеження димоходу.
У зв’язку із настанням холодів та початком опалювального сезону пожежники вкотре звертають увагу населення на необхідність дотримання елементарних правил безпеки. У обов’язковому порядку потрібно обстежити димоходи із складанням необхідних актів, почистити їх, відновити у разі необхідності штукатурку.
Не можна: ставити біля пічного опалення ліжка, дрова (у тих випадках, коли вони використовуються), інші легкозаймисті предмети.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 16:57 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації