Вхід | Реєстрація

Міська ялинка стоятиме в новому місці

На перше в новому складі засідання виконкому Кобеляцької міської ради було винесено близько сорока питань.
Для їх розгляду знадобилося більше трьох годин. «Ну й довго ж, я на стільки не розраховував», — дивувався директор філії «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко, котрий вперше працює у виконкомі. «ЦЕ ще й не довго, — заспокоїв його міський голова Олександр Ісип. — У великих містах засідання виконкому може кілька днів тривати. Це ж вирішення повсякденних проблем. А їх завжди багато».
Спочатку перед присутніми виступила Валентина Шмуль, директор територіального центру із обслуговування одиноких пристарілих жителів міста. У цілому її інформацією всі залишилися задоволені. Секретар міськради Сергій Галушко поцікавився чому не всім пенсіонерам тер центр надає послуги безкоштовно. Валентина Олександрівна відповіла: «Ми діємо чітко в рамках діючого законодавства та регламентуючих документів. І тому безкоштовно обслуговуємо виключно одиноких непрацездатних пристарілих громадян. Усі інші — платять. Але наші послуги у будь-якому разі обходяться пенсіонерам дешевше. Так, приміром, постригтися у нас можна за вісім гривень. А у приватних перукарнях за це беруть 20–30 гривень». На це Володимир Слісаренко зауважив, що в деяких цирульнях із пенсіонерів за стрижку беруть 5 гривень.
Дискусія виникла під час обговорення питання про надання дозволу ТзОВ «Континент нафто Трейд» на розміщення пришляхового комплексу. Якщо казати простіше, то мова йшла про АЗС, магазин і автомийку «на кругу». Виконком прийняв рішення обмежити час продажу алкоголю в цьому місці. Відтепер алкогольні, слабоалкогольні напої і пиво в цьому магазині заборонено продавати із 21‑ї до 5‑ї години. Йшла мова й про те, щоб взагалі заборонити продаж хмільних напоїв у Кобеляках із 9‑ї години вечора й до ранку. Але це питання вирішили  вивчити детальніше, щоб не порушувати антимонопольне законодавство. Хоча один із членів виконкому зазначив, що у більшості міст Європи після 21‑ї години в жодному магазині на купиш навіть пива.
Також на засіданні виконкому визначили місце облаштування традиційної новорічної ялинки. Вона буде встановлена на вулиці Касьяна, поряд з будівлею РЦКД. Колись там стояв літак. А ще раніше цей майданчик слугував місцем проведення новорічних свят.
Із інших важливих рішень потрібно відзначити закупівлю інгредієнтів для виготовлення піщано-сольової суміші для посипання доріг у зимовий період. Для цього придбали 200 тонн піску вартістю 5 тисяч гривень і 35 тонн солі за 25 тисяч. Сіль буде використовуватися виключно харчова. Вона менше забруднює довкілля і пошкоджує взуття та автомобілі. Зважаючи на прогнози синоптиків, піщано-сольова суміш може знадобитися вже в наступний понеділок, коли очікується снігопад. Директори комунальних підприємств, присутні на засідання, повідомили, що техніка для розчищення доріг від снігу до роботи готова.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 17:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації