Вхід | Реєстрація

Вулична соціальна акція "Цінуй життя" відбулася у Миргороді

1 грудня у всьому світі проходили заходи, присвячені Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом. Понад чверть століття пройшло з того часу, як над нашою планетою підняла голову жорстока, жахлива хвороба, яка дуже швидко розповзлася по всіх континентах, погрожуючи майбутньому нашої цивілізації. Ця хвороба - СНІД. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 мільйонів жителів планети Земля є ВІЛ-позитивними, а понад 20 мільйонів вражені СНІДом.
Кожного дня у світі інфікується 15-16 тисяч осіб, переважно молодого віку. На жаль, Україна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу. Сьогодні у нас офіційно зареєстровано понад 49 тисяч осіб, що мають статус ВІЛ-позитивні. Серед них майже 4 тисячі дітей у віці до 14 років. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тисячі громадян України, з яких понад 100 дітей.
Проблема ВІЛ/СНІДу загрожує безпосередньо життю молодого покоління.
на те, що молодь особливо гостро потребує обговорення даної проблеми і шукає шляхи виходу із загрози її майбутньому, 1 грудня відділ спорту, сім'ї та молоді Миргородської міської ради спільно з членами МГО "Миргородська молодіжна рада" провели вуличну соціальну акцію "Цінуй життя", щоб привернути увагу всіх миргородців до важливості та серйозності проблеми, одержання навичок безпечної поведінки, пропаганди здорового способу життя.
Для проведення акції було розроблено, виготовлено та розповсюджено жителям нашого міста 500 інформаційних буклетів "ВІЛ/СНІД - вирішувати тобі". А оскільки сумна статистика говорить про те, що 29 % людей отримують зараження СНІДом через незахищені статеві стосунки, то до інформаційних бюлетенів додали ще і презервативи.
Ми вдячні за співпрацю та сприяння у підготовці до проведення акції Благодійній асоціації "Світло надії" і сподіваємося , що проведення подібних заходів хоч і невеликий, але все - таки крок, який можуть наслідувати й інші.
І, головне, що ми повинні пам'ятати - наше здоров'я залежить лише від нас самих. Лише від нас залежить, чи оберемо ми небезпечне життя, чи ні. І що ми зробимо для того, аби врятувати себе, свою сім'ю, свою дитину.

Автор: А.Р.Сташук, спеціаліст відділу у справах спорту, сім'ї та молоді Миргородської міської ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2010, 16:26 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації