Вхід | Реєстрація

25 листопада - Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок

25 листопада - Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок
Учора у Кременчуцькому державному політехнічному університеті відбулася семінар-нарада присвячена Міжнародному дню боротьби з насильством проти жінок, який відзначають 25 листопада. Участь у зібранні взяли співробітники Кременчуцького міського управління міліції, працівники СБУ та представники європейської комісії з прав жінок. Безпосередніми слухачами та учасниками стали студенти юридичного факультету.
Перше, чому присвятили увагу - взаємодія правоохоронних органів, Служби Безпеки України, громадських організацій, громадськості та засобів масової інформації у процесі боротьби проти насильства відносно жінок.
Під час доповіді працівниками міліції звернуто увагу на факти сімейного насилля.
Великий інтерес в молоді викликали факти саме торгівлі «живим товаром », тобто перепродаж жінок для подальшої сексуальної експлуатації за кордоном та кримінальних проступків відносно жінок .
Проаналізувавши тему, можна говорити про те, що 80% жінок не звертаються за допомогою до правоохоронних органів. Навіть статистичні дані не дають повної картини, адже обліковуються зазвичай ті випадки, коли жінку госпіталізовано до лікарні з тілесними ушкодженнями, відтак надходять повідомлення безпосередньо з лікарень, а не від потерпілих, як повинно бути. І це на даний час можна виокремити, як велику спільну проблему. У таких ситуаціях, коли страждають жінки, слід звертатися до міліції негайно, а не через добу чи навіть і більше, адже чим оперативніше міліція вирахує нападника чи злочинця, тим швидше він понесе відповідальність за протиправні дії.
Тільки у Кременчуці за поточний рік 48 жінок потерпілими від пограбувань, 5 жінок отримали тілесні ушкодження, 8 жінок стали жертвами шахраїв, втім, як не прикро констатувати, з кожним днем ця цифра збільшується. Але покликані на боротьбу з будь-яким проявом зла, працівники міліції ніколи не залишаться осторонь тих, хто потребує допомоги, головне, щоб останні вчасно про неї повідомляли.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2009, 13:01 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації