Вхід | Реєстрація

Олександр Мамай не проти імперського орла у Полтаві

Олександр Мамай не проти імперського орла у Полтаві
Меру Полтави неприємно, що про готовність верхівки для приведення пам’ятника Келіну у первозданний вигляд він дізнається останній.
Він особисто не знайомий з автором проекту реставрації пам’ятника, кандидатом архітектури, членом-кореспондентом Української Академії архітектури Валерієм Трегубовим. І Олександр Мамай вважає цей факт некоректним з боку фахівця. Адже особисто Олександр Федорович не проти повернути пам’ятнику Келіну верхівку — двоголового орла. Як символ імперської Росії він його не сприймає, у нього з цього приводу — інші вагомі причини. Так склалося життя, що у Санкт-Петербурзі живуть двоюрідні брат і сестра Олександра Мамая — Олександр і Наталія. З родичами в нього стосунки настільки приязні і близькі, що рідну дочку мер Полтави свого часу назвав на честь кузини. Саме тому він — за дружні й партнерські стосунки між Полтавою та Росією загалом.
— Тим паче я подивився в інтернет-виданні — який цей пам’ятник був, то мені дуже сподобалось. Але я не хочу нав’язувати свою точку зору тій чи іншій політичній силі. Тому що я впевнений, що завтра навколо цього розпочнуться політичні баталії — ті задоволені, ті не задоволені... Мені прийшов тільки що лист від «Свободи», що давайте, мовляв, пам’ятник Мазепі встановимо, але референдуму не треба, — повідомив мер.
Олександр Мамай запевнив журналістів, що не буде виконувати чиїсь вказівки та рекомендації щодо встановлення чи не встановлення у Полтаві будь-яких пам’ятників. Він користуватиметься власними переконаннями і думкою громади міста Полтави, яка з приводу деяких об’єктів достеменно ще не відома.

Автор: Анна Довгошей, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2010, 10:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації