Вхід | Реєстрація

З початку року злочинність серед неповнолітніх в області зросла на 15,8%

З початку року злочинність серед неповнолітніх в області зросла на 15,8%
Прокуратура Полтавської області підготувала і направила подання голові облдержадміністрації про усунення порушень вимог Законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про охорону дитинства» та іншого законодавства, спрямованого на попередження негативних проявів серед неповнолітніх.
За 11 місяців поточного року злочинність серед неповнолітніх на території області зросла на 15,8%.
На 88,8% збільшилась кількість неповнолітніх, які скоїли злочини у стані алкогольного сп'яніння.
До адміністративної відповідальності за незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту притягнуто 33 неповнолітніх, за розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у нетверезому стані - 1065 осіб.
Ще однією проблемою в області є зростання у поточному році, порівняно з минулим, кількості самогубств, вчинених неповнолітніми, з 5 до 9 проявів.
Проте у порушення вимог ст.ст. 9, 11-1 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 р. «Про затвердження Типового положення про центр ресоціалізації наркозалежної молоді» в області органами виконавчої влади не створені центри медико-соціальної та соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді.
Соціально-психологічну, медико-соціальну реабілітацію та ресоціалізацію зазначеної категорії молоді в регіоні здійснюють лише громадські та благодійні організації.
Однак у їхній діяльності прокурорськими перевірками, проведеними за ініціативою прокурора області Анатолія Мельника, виявлені порушення вимог чинного законодавства.
Зокрема, відсутність повної матеріально-технічної бази, штату фахівців для забезпечення потреб у лікуванні, реабілітації та навчанні; розроблених положень, індивідуальних програм реабілітації та адаптації.
Більшість таких установ не мають державної реєстрації, дозвільних документів, у т.ч. висновків санітарно-епідеміологічної служби, органів пожежного нагляду.
До того ж, послуги із соціально-психологічної реабілітації в благодійних центрах неповнолітнім не надаються. Координація та контроль за діяльністю таких громадських та благодійних організацій з боку органів влади відсутня. Усе вищеперелічене й стало причиною для внесення подання.

Автор: Старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Світлана Волкова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2010, 11:55 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації