Вхід | Реєстрація

17 грудня — День працівника державної виконавчої служби

Формування інституту державних виконавців в Україні відбувалося поступово. Поділ влади на законодавчу, виконавчу і судову юридично відбувся в 1996 році одночасно із прийняттям Конституції України. Утворення державної виконавчої служби у системі органів Міністерства юстиції України стало заміною існуючого раніше інституту судових виконавців, які діяли у складі судової системи України і фактично відносилися до районних судів загальної юрисдикції, до складу органів Міністерства юстиції.
На початку 1999 року в системі органів Міністерства юстиції України була утворена державна виконавча служба та сформовані її органи, на які покладено завдання своєчасного, повного і неупередженого примусового виконання рішень судів, інших органів (посадових осіб).
Робота державного виконавця є досить складною. Адже це повсякденне спілкування з десятками людей: учасниками виконавчого провадження, посадовими і службовими особами, керівниками підприємств‑боржників. І ця робота постійно пов’язана з гострими конфліктними ситуаціями — вилученням і позбавленням боржників майна, виселенням громадян, розв’язанням корпоративних спорів. Уміння виконавця за таких обставин знайти правильні шляхи розв’язання конфлікту на законних засадах і при цьому забезпечити своєчасність, повноту і неупередженість примусового виконання рішень — ось ті основні завдання, які щодня постають перед державними виконавцями.


Автор: Ірина Колісник, начальник ВДВС Кобеляцького РУЮ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2010, 10:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації