Вхід | Реєстрація

Футбол: зимова першість міста стартувала

Футбол: зимова першість міста стартувала
Хоча за вікном мороз і сніг, місцеві футболісти не збувають про улюблену гру.

Кількість учасників збільшується
Цьогоріч у зимовій першості Кобеляк із міні-футболу беруть участь 27 команд. Це на два колективи більше, аніж торік. Уже звично у кобеляцьких змаганнях виступають дві команди із сусіднього Козельщинського району. Це — «Спартак» і «Легіон» із села Рибалки. Гостями ці команди навіть не називають. Адже клуби із Рибалок є повноправними членами кобеляцького районного ДСТ «Колос». Вони у Кобеляках грають не лише у футбол, а й у волейбол. Приємно відзначити, що у цьогорічній зимовій першості міста дебютували одразу чотири місцеві колективи. Уперше зібралися і вирішили спробувати свої сили на районному рівні команди із сіл Підгора та Гарбузівка. Гарбузяни до цього близько  десяти років не брали участі у жодних офіційних змаганнях. Минулої зими вони проявили себе як ініціатори неформального хокейного турніру. Зараз же, не очікуючи, доки замерзнуть річки, вирішили віддати данину іншій популярній грі — футболу. Уперше беруть участь у змаганнях з міні-футболу спортсмени із Чорбівки та кобеляцька команда «Ветмедицина».

Фаворити громлять суперників

Календар чемпіонату з міні-футболу був складений таким чином, щоб у перших іграх команди, які у минулому році претендували на призові місця, грали із аутсайдерами чи дебютантами. Саме через це у стартових поєдинках були зафіксовані розгромні перемоги. Так незмінний чемпіон міста з міні-футболу кобеляцький «Колос» більш ніж впевнено переграв команду із Дрижиної Греблі. Рахунок гри 7:2 на користь «колосян». Інший фаворит змагань — «Буцики», навіть за відсутності своїх провідних гравців Богдана Фоміна та Володимира Калюжного, розгромив команду Красного — 8:3. Дещо важче далася перемога «Маленьким совам-2». Вони зустрічалися із кобеляцькою «Молоддю». Молодих футболістів зміцнив своєї грою і присутністю їх тренер Сергій Калитка. Цікаво, що в складі «Молоді» грали одразу троє Калиток. Вже згадуваний Сергій і його сини — В’ячеслав та Олександр. Саме старший із двох братів — В’ячеслав — і відкрив лік забитим м’ячам у цій грі. А далі повною перевагою заволоділи «Сови». Їх захисник Руслан Бабенко зрівняв рахунок. «Сови» продовжували тиснути і забили ще три голи у ворота суперників. На особливу відзнаку претендує гол, який забив Валентин Няйко. Юрій Колінько пройшов по правому флангу і виконав діагональну верхову передачу на Юрія Няйка. Той, «зібравши» біля себе захисників та воротаря «Молоді», головою миттєво скинув «шкіряного» на свого брата. Валентину залишилося лише підставити ногу і відправити м’яча у вже порожні ворота.
Із інших поєдинків потрібно відзначити вольову перемогу «Спартака» із Рибалок. Рибалчани, поступаючись шенгурянам по ходу гри 0:2, зуміли мобілізуватись і, забивши чотири голи у ворота суперників, виграти.
У другій лізі чемпіонату лідерство захопила білицька «Спарта». Біличани виграли вже два матчі. А у січні вболівальників очікують найбільш красиві і напружені поєдинки, в яких між собою зустрінуться фаворити.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2010, 11:24 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації