Вхід | Реєстрація

Віталій Кас’яненко став чемпіоном України

Віталій Кас’яненко став чемпіоном України
15‑річний вихованець Новосанжарської ДЮСШ здобув впевнену перемогу на всеукраїнських змаганнях із пауерліфтингу.
Чемпіонат України з пауерліфтингу се­ред спортсменів ДЮСШ проходив з 10 по 14 грудня у місті Полтава. Щоб поборотися за медалі першості, до обласного центру з’їхалися спортсмени з усіх кінців країни — Дніпропетровська, Донецька, Львова, Івано-Франківська, Харкова — всього більше 200 учасників. І серед представників великих міст на рівних змагалися хлопці із маленьких Нових Санжар. Нашу дитячо-юнацьку спортивну школу на цих змагання представляли три спортсмени: Максим Поставний (вагова категорія — до 60 кг.), Віталій Кас’яненко (до 67 кг.) та Владислав Яроха (до 75 кг.). Готував і супроводжував їх на змаганнях тренер Юрій Стрюк.
Виступили наші спортсмени по-різному. Владислав Яроха робочий план на змаганнях виконав і навіть перевищив заплановану вагу на 10 кілограмів, але у призери не потрапив. Максим Поставний перед турніром перестарався, зганяючи зайву вагу. І замість чотирьох кілограмів скинув усі шість. Це суттєво вплинуло на показники пауерліфтера, а тому виступив він невдало.
А ось для їхнього товариша Віталія Кас’яненка цей чемпіонат пройшов надзвичайно успішно. Кількома тижнями раніше хлопець здобув перемогу на кубкові Полтавської області, а тому до участі у першості України підійшов у кращих кондиціях.
У першій вправі — «присяді» — Віталій спокійно підняв заявлену вагу у 170 кілограмів. І це одразу ж вивело його на першу сходинку. Далі хлопець так само спокійно впорався із 180 кг. І це принесло йому перемогу у «присяді». Наш спортсмен підняв і 190 кілограмів, але двоє із трьох суддів спробу не зарахували. Зрештою, вистачило і двох перших.
Другу вправу — «жим» — Віталій закінчив із результатом 100 кг. Усі три підходи він виконав із білими прапорцями. Що означало — зараховано.
Останню вправу — «тягу» — новосанжарський пауерліфтер розпочав із ваги 190 кілограмів. Піднявши її, він уже знав, що став чемпіоном України! Але, не дивлячись на це, Віталій підняв ще і 200 кілограмів. Із заявленою вагою — 210 кг — впоратися хлопець не зміг. Але це вже було і не потрібно. 15‑річний Віталій Кас’яненко із Нових Санжар зайняв першу сходинку п’єдесталу пошани та з гордістю одягнув медаль чемпіона України. Варто зауважити, що протягом змагань хлопця готував і допомагав при виході на поміст його рідний брат — Сергій. Це, звичайно, підтримувало Віталія,  додавало йому впевненості у власних силах і, зрештою, допомогло хлопцеві перемогти.
Віталій Кас’яненко займається у тренера Юрія Стрюка вже п’ять років. Юний спортсмен, окрім гарних природних даних, має ще сильний спортивний характер і цілеспрямованість. Це дозволило йому за порівняно короткий проміжок часу стати кандидатом у майстри спорту з пауерліфтингу і, нарешті, стати чемпіоном України з цього виду спорту. Тренер хлопця — Юрій Стрюк — переконаний, що Віталій іще не розкрив свій великий потенціал повністю і найбільші перемоги у нього ще попереду.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2010, 11:50 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації