Вхід | Реєстрація

Новосанжарські школярі розвіяли міфи про СНІД

Новосанжарські школярі розвіяли міфи про СНІД
У Новосанжарському НВК пройшла виставка плакатів, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
Пересічний українець замислюється над проблемою СНІДу нечасто. Як правило, тоді, коли зрідка почує це страшне слово з чергового випуску новин чи прочитає про нелегке життя якогось ВІЛ-інфікованого у газеті. Або тоді, коли цей страшний діагноз поставлять… йому самому. Тоді пересічний українець одразу стає непересічним. Відтепер він ВІЛ-інфікований.
Аби уникнути цього страшного діагнозу і ніколи не зіткнутися зі СНІДом у реальному житті, потрібно дотримуватися кількох простих правил. Про це нагадували новосанжарським учням шкільний психолог Ірина Дерев’янко та соціальний педагог Світлана Дашівська. Близько 400 учнів узяли участь в анкетуванні на тему: «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?». До речі, минулого року при схожому опитуванні правильну інформацію про СНІД мали 74 відсотки школярів. Тому у кожному класі класні керівники провели виховні години, під час яких розповідали учням правду про цю страшну хворобу та розвіювали поширені міфи про СНІД. Щоб не бути голослівними, учням наводили реальні цифри: кількість ВІЛ-інфікованих у Ново­санжарському районі.
Також на першому поверсі НВК відбулася виставка плакатів та стінгазет на тему: «Мистецтво проти наркоманії та СНІДу». Наркоманію не випадково так часто пов’язують із цією хворобою. Адже найшвидше ВІЛ-інфекція розповсюджується серед ін’єкційних наркоманів та осіб, які займаються незахищеним сексом та мають численні статеві зв’язки.
Тема наркотиків та СНІДу — найпопулярніша у авторів плакатів. На багатьох із них жалюгідному існуванню наркоманів протиставляється повноцінне життя людей, які займаються спортом, не вживають алкоголю та не палять. Зрештою, у кожного завжди залишається право вибору — бути здоровим і сильним чи хворим і слабким.
— Більшість робіт, намальованих учнями у рамках кон­кур­су, — інформаційно наси­чені, — коментує Ірина Дере­в’янко. — Переглянувши такий плакат, учень може за короткий проміжок отримати важливу інформацію, яку він повинен знати про СНІД.
Так учні 10‑А на своєму досить великому плакаті розмістили інформацію, яка спростовує поширені міфи про передачу ВІЛ-інфекції. Тепер інші школярі будуть знати і пам’ятати, що СНІД не передається через піт та сльози, рукостискання і обійми, укуси комах, при кашлі та чханні. Адже ні для кого не секрет, що і у наш час знаходяться індивідууми, які переконані, що ВІЛ-інфіковану людину слід повністю ізолювувати, аби вона не заразила інших.
Цікавими були роботи багатьох класів. Авторам більшості робіт організатори конкурсу вручили солодкі подарунки від центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Хочеться вірити, що після закінчення виставки робіт учні не забудуть про отримані знання і завдяки цьому ніколи не зіткнуться із проблемою СНІДу в реальності.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації