Вхід | Реєстрація

Батьківське виховання

Батьківське виховання
У наш час дуже актуальною проблемою, як для батьків, так і для вчителів, є проблема агресивності дітей. Зараз знижується вік прояву агресивних дій. Дедалі частіше трапляються випадки подібної поведінки у дівчаток.
Уточнімо, що ж це таке. Агресія — це фізична або словесна поведінка людини, спрямована на завдання шкоди. Якщо вона виявляється в найбільш жорстокій чи неприпустимій формі, то переростає в насильство. Одним із факторів, які є причиною виникнення жорстокої чи агресивної поведінки у дитини є сім’я. Так, саме сім’я!
Діти, яких батьки часто карають, зазвичай агресивно поводяться з іншими. За статистикою 30 відсотків батьків зловживають покараннями щодо своїх дітей. І часто насилля в сім’ї призводить до агресії в подальшому житті.
Не є таємницею, що конфлікти в родині — це наслідки непорозуміння старших і дітей. Часом батьки забувають про своє дитинство, юність і тому не розуміють власних малюків, їх вчинків. А ті, в свою чергу, не розуміють старших. Звичайно, батькам, особливо підлітків, потрібно пам’ятати, що дітям потрібна не тільки опіка, а просто дружня порада, розумне керівництво. Важливо бути цікавим, необхідним, бути взірцем для дитини, а допомога ваша не повинна бути крикливою, поради не повинні бути нав’язливими.
Якщо поведінка дитини в школі і дома відрізняється (у школі дитина слухняна, вдома — агресивна), то причина цьому найімовірніше — у сімейних стосунках.
У будь-якому випадку батьки відіграють вирішальну роль у вихованні дитини. І щоб виростити насправді добру, чесну, справедливу людину, потрібно докласти чимало зусиль, і ніхто не зможе зробити це краще за вас. Найважливіше в цій справі — ніколи не бути байдужим до своїх дітей, не забувати, що ваші діти — це ваше продовження!

Автор: Юлія САВЕНКО, шкільний психолог Бережнівської ЗОШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації