Вхід | Реєстрація

Знеструмлена сесія

На своєму зібранні місцеві депутати сперечалися щодо регламенту і  розподіляли зекономлені гроші.
На відміну від своїх колег із районної ради, міські депутати на сесійному засідання багато виступали і пристрасно дискутували. І це не дивлячись на те, що питання порядку  денного стосувалися майже виключно організаційної роботи ради. Свою роботу міські обранці розпочали о 15‑ій годині. Годинники фіксували вже шістнадцяту годину, а депутати закінчували обговорювати лише перше питання. Попереду було ще майже тридцять. Дехто в залі починав невдоволено бурчати: «Ми так і до ранку не пошабашимо». Інші впівголоса зарікалися: «Все, більше на сесію не прийду». А депутати все виступали і виступали. Говорили про регламент роботи ради, про порядок діяльності постійних комісій та про інші, на перший погляд нецікаві та далекі від реального життя Кобеляк, речі. Та насправді питання, які обговорювалися, хоча й не мали практичного значення для міської інфраструктури, були багато в чому визначальними. Адже вони регламентували роботу ради на весь майбутній період її діяльності.
Як і на сесії райради, особливою активністю вирізнялися «фронтовики», тобто депутати від «Фронту Змін». Володимир Рева, Олег Безкібальний, Роман Матюхов, Микола Лещенко, як завзяті «почємучки», задавали десятки запитань і вносили нові й нові пропозиції. Не відставали від них за активністю і Павло Різун, Вікторія Омельяненко, Андрій Тристан, Олександр Бистряков.
У кінці-кінців за дві години розгляд регламентних питань закінчили і перейшли до буденних, тих, що напряму впливають на життєдіяльність Кобеляк. І тут в залі несподівано згасло світло. Довелося оголошувати перерву на десять хвилин. Потім сесія продовжилася. Але вже у більш спокійні обстановці.
Завідуюча фінансовим відділом міськради Надія Назарова ознайомила депутатів з  показниками бюджету. Виявилося, що міськраді вдалося досягти економії з оплати за спожитий природній газ. Цьому сприяло як  нове опалювальне обладнання, встановлене в дитсадках, так і напрочуд теплий листопад. Міський голова Олександр Ісип запропонував зекономлені 15 тисяч гривень виділити комунальному підприємству «Міська сервісна служба». Депутати погодились із пропозицією, хоча Роман Матюхов і Володимир Рева наголосили на необхідності в подальшому більше коштів вкладати у реконструкцію водомережі. Ще 1250 гривень були виділені на придбання газового котла інваліду війни Сапарніязу Ісакевичу.
Під час обговорення інших питань порядку денного депутат Валентина Семиног запропонувала провести ретельну перевірку щодо дотримання санітарних норм у процесі розміщення майданчиків для збору сміття. Далеко не завжди їх будують на дозволеній відстані до осель кобелячан. Приводом для цього є неодноразові скарги жителів міста.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2010, 17:18 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації