Вхід | Реєстрація

Різочка від Миколая

Різочка від Миколая
19 грудня українці відзначають велике релігійне і по-справжньому народне свято. Цього дня вони традиційно чекають в гостину святого Миколу Чудотворця із подарунками. Вважається, що Миколай щедро обдарує слухняних діток, поклавши їм під подушку різноманітні подарунки. Тим же нечисленним дітлахам, які погано вчилися чи поводилися, добрий, але справедливий святий подарує різочку як попередження про майбутнє покарання.
Дорослі, як відомо, теж є дітьми. Лише великими. І вони, звичайно, також очікують від святого Миколи якого-небудь подарунка. Хтось — ключі від автомобіля чи новеньку шубку. А хтось — просто тверезого і негулящого чоловіка чи хоча б якусь роботу, що приноситиме гроші у сім’ю.
На різочку, як правило, не очікує ніхто. А декому б і не завадило. Як, наприклад, отим українським комсомольцям чи регіональцям, які днями вчергове «відзначилися» у аеропорту німецького міста Франкфурт. Це місце є для української влади якимось своєрідним лакмусовим папірцем, що виявляє її приховану сутність. У минулому році там чудив тодішній міліцейський міністр, «помаранчевий» чи то «білосердечний», Юрій Луценко. Зараз творять не надто гарні дива «біло-голубі» в купі із «червоними». Кольори різні, а сутність одна. П’ють, гуляють, бешкетують і зневажають закон. Звикли, що закони, які вони самі написали, діють не для них. А німці у Франк­фур­ті, вони ж тупі, вони не розуміють, хто перед ними. І їм «по-барабану», що ти міністр чи депутат. П’яний — значить тверезій у поліцейській дільниці. А тепер вгадайте із трьох разів, чи будуть покарані ті наші високопоставлені земляки, котрі вчергове «підняли» міжнародну репутацію України. Я думаю, що їм усе зійде з рук. І вони й далі пануватимуть, бешкетуватимуть і жертимуть горілку, сідаючи при цьому і в чужі літаки, і за кермо власних автомобілів. Тому що їх знову виберуть у владу, у депутати з усіма витікаючими наслідками.
І надія лише на свято Миколая і його різочку. Можливо, хоча б він нікого не боїться і не продасться на виборах за гречку та п’ятдесят гри­вень до пен­сії.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2010, 13:18 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації