Вхід | Реєстрація

У Полтавській області проходять рейди по місцям проведення зимової риболовлі

20-го грудня працівники Головного уimg_8296mправління МНС у Полтавській області спільно із журналістами провели рейди по водним об’єктам. Рейдуючі особливу увагу звертали на ті місця, які полюбляють рибалки під час зимової риболовлі. Досвідчені рятувальники знають, перший лід - завжди небезпечний. Велике занепокоєння також викликають нестійкі погодні умови. Останніми вихідними по області спостерігалася плюсова температура і лід, котрий почав схвачуватися на річках став занадто тонким, аби ризикувати своїм життям виходячи на нього. Саме про це працівники МНС хотіли застерегти рибалок. Деякі із них побачивши як до них наближаються працівники МНС хутко збирали своє спорядження і тікали. Деякі лишалися і терпляче вислуховували настанови рятівників щодо обережного поводження на кризі під час зимової риболовлі.
Відвідавши Полтавську міську водолазно-рятувальну станцію журналісти ознайомилися із правилами рятування на воді та про дії людини, яка провалилася під лід. Ця рятувальна станція знаходиться на березі річки Ворскла, що протягла своє русло через місто. Саме тут рибалки полюбляють виходити на зимову риболовлю. Але для працівників станції у зимовий період є великою проблемою і те, що люди, йдуть через замерзлу річку аби скоротити собі шлях на роботу.
Рятувальник Олег Штриголь показує те саме місце, де люди створили своєрідну зимову переправу. Їх не зупиняє те, що у цьому місці дуже підступна швидка течія, яка руйнує лід.
Із року в рік на тут провалюються люди, - каже Олег Штриголь, - Вони не хочуть усвідомлювати, на яку небезпеку себе наражають. Минулого року, після Різдва, молодий чоловік провалився під лід неподалеку від img_8282mнашої станції. Тоді черговий швидко підняв рятувальників, котрі врятували молодика. І таких випадків безліч, щоправда не усі закінчуються так щасливо.
Говорячи рятувальник також вказує на рибалку, котрий сидить на великій відстані поблизу небезпечної течії. У тому місці лід товщиною близько 3-х сантиметрів. Але ніщо не може переконати горе-рибалку знайти собі безпечніше місце для риболовлі. Він упевнений, що саме у цьому місці клює найкраще.
Повертаючись, рятувальники та журналісти побачили двох юнаків, які зайшли на середину невеликого, але дуже глибокого ставка і щосили стрибали на ньому перевіряючи його на міцність. Виявилось, хлопців дуже забавляло, що лід під ногами потріскує. Під час бесіди із рятівниками вони запевняли, що лід насправді дуже міцний, і з ними нічого страшного статися не могло.
А рятувальники знову нагадують як необхідно себе поводити, якщо ви провалилися під лід. Найголовніше - не панікуйте. Широко розкиньте руки щоб утриматися на кризі. Доки повністю не намок одяг, зробіть img_8284mспробу вибратися на лід рівномірно розподіляючи масу тіла на поверхні криги. Якщо вам цього не вдалося, тримайтеся на кризі розкинутими руками і щосили кличте на допомогу. Якщо ви стали свідком того, що людина провалилася під лід - відразу зателефонуйте у рятувальну службу та покличте на допомогу ще людей котрі можуть стати вашими помічниками аби дістати потопаючого. Якщо допомоги чекати ніколи, візьміть до рук довгу гілку, мотузку або зніміть із себе верхній одяг та перекрутіть його по діагоналі як мотузку, і поповзом наближайтеся до потопаючого. Якщо у вас є помічники, то вони повинні, лежачи на льоду тримати одне одного по-ланцюгу за ноги. Коли ви зможете наблизитися до потопаючого на таку відстань, яка дозволяє докинути кінець рятувальної мотузки, поволі витягуйте людину на кригу.

Автор: Центр пропаганди ГУМНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2010, 17:43 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації