Вхід | Реєстрація

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

З метою адресності надання державної допомоги та соціального захисту сімей з дітьми, Урядом, 30 вересня 2009 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №1026 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми».
Урядовим рішенням, спрощено порядок звернення за призначенням допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною, до досягнення нею трирічного віку для працівників дипломатичної служби, які перебувають у довготерміновому відрядженні за кордоном та позбавлені можливості звернутися за призначенням допомоги при народженні дитини, у встановлений законодавством 12‑місячний термін.
Працівникам дипломатичної служби та членам їх сімей, надано можливість, особисто надавати письмову заяву та необхідні документи до органів праці та соціального захисту населення, за місцем реєстрації.
Крім цього, постановою Кабінету Міністрів України впорядковано та приведено до вимог чинного законодавства документи, для призначення допомоги при народженні дитини та допомоги на дітей одиноким матерям, зокрема, замінено назви довідок для призначення державної допомоги на витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.
Разом з цим, конкретизовані випадки припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям. Виплата допомоги на дітей одиноким матерям припиняється, у разі:
- позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
- відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
- тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
- відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
- позбавлення волі отримувача допомоги за рішенням суду;
- скасування рішення про усиновлення дитини або визнання його недійсним;
- працевлаштування дитини або реєстрації нею шлюбу до досягнення 18‑річного віку;
- надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності, якщо вона записана матір'ю або батьком дитини;
- смерті дитини;
- смерті отримувача допомоги.
Також, надана можливість проведення перерахунку розміру допомоги по догляду за дитиною, до досягнення нею трирічного віку та на дітей одиноким матерям, з урахуванням доходів сім'ї в межах терміну призначення.

Автор: Ірина Божко, начальник відділу грошових виплат і компенсацій УПСЗН


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2009, 10:40 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації