Вхід | Реєстрація

На артсвердловину витратили чверть мільйона гривень

Продовжуються роботи по створенню мережі водопостачання у кобеляцькому мікрорайоні Заворскло.
Про прокладення водогону по Заворсклі місцеві ЗМІ повідомили ще у жовтні. Тоді й відбулася урочиста процедура його відкриття. Були промови, фотосесія, усі бажаючі могли напитися свіженької води з крана. Між тим, до осель більшості заворсклян (крім одного щасливчика, якого фотографували) довгоочікувана питна вода так і не надійшла. Про це вони, заворскляни, почали обурено говорити. Говорять поки що лише журналістам. Мовляв, розписали все красиво, а забули про відоме російське прислів’я: «Гладко было на бумаге, да забыли про овраги».
Директор ККП «Водоканал» Іван Дяченко підтвердив той факт, що, незважаючи на прокладений водогін, вода в оселях кобелячан так і не з’явилася. Не з’явилася тому, що не готова в повному обсязі необхідна документація. Головна перешкода для повноцінного пуску водогону в дію — відсутність кількох експертиз, які робить санітарноепідеміологічна служба. Крім того, лише двадцять із вісімдесяти заворсклян «завели» воду в свої будинки і встановили лічильники. «Але ми готові пустити воду і для цих людей. Інші за ними підтягнуться, — запевнив Іван Дяченко. Але без експертиз не можемо цього зробити. Думаю, що протягом місяця всі документи для пуску водогону будуть готові. Хотілось би зробити це швидше, але не все залежить від нас».
Крім того, директор «Водоканалу» повідомив, що в стадії завершення встановлення на артсвердловині у Заворсклі найсучаснішого обладнання. Це — своєрідна автоматична станція управління свердловиною. Обладнання встановлює товариство «Нептун». Вартість замовлення, яке оплатить міська рада — 245 тисяч гривень. Подібне обладнаня в Кобеляках стоїть на артсвердловині, що знаходиться на території школи-інтернату. Станції автоматичного управління, за словами секретаря міськради Сергія Галушка, хоча й дорогі, але сповна відпрацьовують вкладені у них гроші. У районі, який забезпечує водою вже діюче японське обладнання, за рік не було жодного «пориву» водогону. «Розумне» обладнання регулює тиск води у мережі. Крім того, електронна система дає змогу захищати насоси від згорання у разі неполадок у електромережі і вона споживає набагато менше електроенергії.
Що ж, будемо сподіватися, що диво-обладнання відмінно і без аварій працюватиме і на Заворсклі. Аби там лише вода у мережі з’явилася.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2010, 17:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації