Вхід | Реєстрація

Міська влада Полтави не буде боротися в суді за Кадетcький корпус

Полтавська міська рада сьогоднішньою сесією відмінила рішення депутатів попереднього скликання про підтримку прокурорського протесту щодо заборони продажу приміщення по вул. Жовтнева, 42 - колишнього Кадетського корпусу.
Зокрема, міська влада вирішила не воювати з власником цього приміщення. Натомість хочуть домовитися про оренду частини будівлі для проведення дитячих гуртків.
Переконуючи депутатів, міський голова Олександр Мамай підкреслив, що власник зобов'язується зберегти історичний вигляд споруди.
"Безумовно, я теж хочу повернути місту цю будівлю. Але сьогодні, як не крути, у приміщення колишнього Кадецького корпусу є власник. Якщо ми зараз не приймемо відповідного рішення, то розпочнуться суди. Я впевнений, що суди б вони виграли", - сказав мер та додав, що це буде нікому не на користь, адже будівля і далі руйнуватиметься. "Щоб вони не зробили з цією будівлею, якщо її відремонтують - це буде краса для міста. Наймуть працівників - відрахування до міського бюджету", - додав Олександр Мамай.
Також одним зі шляхів виходу з ситуації, що склалася, мер назвав продаж власником цієї будівлі місту. Щоправда, такий варіант, за його словами, для Полтави є менш вигідним, бо доведеться шукати кругленьку суму. Найкраща схема співпраці, переконаний мер, - це за символічну ціну взяти частину приміщення в оренду та організувати там, приміром, дитячі гуртки.
До речі, загальна площа будівлі - 12 тис. 756,5 кв. м.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2010, 18:33 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації