Вхід | Реєстрація

ФДМ продав 16% акцій Полтаваобленерго за 108 мільйонів гривень

Фонд держмайна України продав пакет однієї з найбільших українських електромережних компаній Полтаваобленерго у розмірі 16,24%.
Це відбулося 24 грудня,  в процесі приватизації на торгах фондової біржі ПФТС за 108,7 млн грн ($ 13,7 млн), повідомив представник Фонду, пише Корреспондент.
Приватизаційне відомство країни продало двом українським компаніям Бізнес-Інвест (Дніпропетровськ) і Меридіан (Київ) 35.890.001 простих іменних акцій Полтаваобленерго за стартовою ціною 3,0297 гривні за акцію. Фонд держмайна поки не повідомив, в чиїх інтересах діяли покупці.
До цього продажу найбільшими акціонерами Полтаваобленерго були декілька зареєстрованих на Кіпрі компаній, яких пов'язують з групою Приват і групою бізнесмена Костянтина Григоришина.
На попередніх приватизаційних торгах у липні 2010 року Фонд держмайна продав 8,76% акцій Полтаваобленерго за 58,6 млн грн. Ціна продажу однієї простої акції компанії тоді також склала 3,0297 грн.
У січні-вересні 2010 року Полтаваобленерго збільшила чистий прибуток до 55,3 млн грн ($ 7 млн) з 51,2 млн грн за аналогічний період 2009 року. Дохід від реалізації за цей період зріс в річному вираженні на 34% до 1,9 млрд грн ($ 246 млн).
Нагадаємо, 9 липня Фонд державного майна України у ході торгів реалізував 8,76% акцій енергопостачальної компанії ВАТ Полтаваоблеенрго двом компаніям за 58 млн 625,275 тис. грн.

Автор: Андрій Кадук, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2010, 10:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації