Вхід | Реєстрація

Євроліфт у вашому під’їзді

Євроліфт у вашому під’їзді
У п’яти звичайних багатоповерхівках Кременчука встановили сучасні ліфти – кабіни з антивандальними стінами, дверцятами і кнопками. Ліфт їхатиме плавно, безшумно і в жодному разі не затискатиме пасажира дверцятами, якщо той не встиг вчасно увійти в кабіну.
— Переваги нових ліфтів – у підвищеному рівні безпеки. Інфрачервоний промінь фіксуватиме рух пасажирів, і дверцята не будуть зачинятися, – розповідає головний інженер КП «Кременчукліфт» Олег Скрипець. – Окрім цього, машинне обладнання нових ліфтів компактне і просте в обслуговуванні. Недоліків у цих ліфтах на сьогодні ми не бачимо, одні плюси.
Покататися в євроліфтах пощастить мешканцям лише п’яти будинків: по одному ліфту з’явиться у будинках за адресами: вул. Київська, 36; пров. Героїв Бреста, 93; вул. Генерала Жадова, 1, і два ліфти – у буд. 29 по вул. Петровського.
— Держава виділила гроші на модернізацію ліфтів у трьох будинках з ОСББ, таким чином хочуть стимулювати створення ОСББ. А в інших будинках  – спільне фінансування: 30%  – з міської казни і 70% – з державної,  – розповідає директор КП «Кременчук­ліфт» Олександр Антипенко.
Інші жителі багатоповерхівок не повинні втрачати надії, бо «Кременчук­ліфт» розробив програму, що дозволить упродовж найближчих 5-ти років замінити майже 300 старих ліфтів у нашому місті. Передбачається, що держава фінансуватиме цей проект, а також і програму диспетчеризації ліфтів. Наразі майже 600 ліфтів потребують ремонту диспетчерського зв’язку, але ремонтувати старими методами дорого і безперспективно, вирішено встановити сучасний безпровідний зв’язок:
— Це буде зручно, зможемо оперативно реагувати на зупинки і відключення ліфтів, спілкуватися з пасажирами,  – пояснює Олег Скрипець.
Програма модернізації готова, тепер справа – за фінансуванням. Відомо, що подібний проект «Кременчукліфт» розробляв кілька років тому, але гроші так і не надійшли. Чи буде вдалою друга спроба – покаже час.
У кременчуцьких багатоповерхівках  – близько 750 ліфтів. Майже половина давно відпрацювали свій 25-річний ресурс і потребують модернізації. Найстарішому ліфту в Кременчуці – 38 років.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2010, 12:39 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації