Вхід | Реєстрація

Відкрили відреставрований обласний театр

Відкрили відреставрований обласний театр
24 грудня у Полтаві, після майже трьохрічної реставрації, нарешті відкрили першу чергу Обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.
На урочисте відкриття завітали керівники міста і області, а саме голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко, голова Полтавської облради Іван Момот, міський голова Олександр Мамай, депутати та представники фірм, які виконували реставраційні роботи. Олександр Удовіченко висловив сподівання, що у наступному році у державному та обласному бюджетах знайдуться кошти ще й на реставрацію зовнішньої частини театру.
Після промов та нагороджень гості оглянули фойє, глядацький зал та сцену.
У відреставрованому театрі оновлено не тільки будівлю. Завершені усі ремонтно-реставраційні роботи фойє 1-3 поверхів, глядацької зали, встановлене світлове та звукове обладнання сцени. Театр готовий приймати глядачів. Але зробить він це, за словами директора театру Олексія Андрієнка, навесні.
"Відкритися першою виставою ми плануємо 1 квітня, до дня народження Миколи Гоголя. Якраз у цей час буде проходити традиційний фестиваль "В гостях у Гоголя". Вже після Нового року ми будемо переїжджати, встановлювати своє обладнання, перевозити декорації і костюми. А сьогодні у нас оглядини", - розповів Олексій Андрієнко.
Відкриття він назвав грандіозною подією у житті міста та зазначив, що це такий собі подарунок до Нового року.
"Ми повністю все відреставрували і замінили. Лишилася тільки коробка будівлі, у якій за 2,5 роки генеральний підрядчик фірма "СЕН" зробила цей ремонт", - зазначив директор театру ім. Гоголя.
Олексій Андрієнко стверджує, що акустика театру не змінилась. Про це свідчать висновки експертів запрошених із Києва.
Цікаво також, що старі дубові крісла, які стояли раніше у театрі, передані в область, а саме у районні будинки культури. Так само і частину декорацій та техніки віддадуть у райони.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 грудня 2010, 12:57 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації