Вхід | Реєстрація

Депутати місцевих рад Полтавщини від УНП об’єдналися в асоціацію

Депутати місцевих рад Полтавщини від УНП об’єдналися в асоціацію
Учасники зборів депутатів місцевих рад Полтавщини, обраних від Української народної партії, які відбулися 25 грудня, вирішили об’єднатися в асоціацію. Метою новоствореного об’єднання є обмін досвідом, взаємна підтримка, методична допомога та організація навчання депутатів.
Головою Асоціації депутатів місцевих рад Полтавщини від УНП обрали депутата Полтавської обласної ради Івана ПАНАСЕНКА, який має величезний досвід депутатської та управлінської роботи.
Координувати роботу в області йому допомагатимуть депутат Гадяцької міської ради Сергій ЖУКОВЕЦЬ, депутат Диканської районної ради Станіслав МУХА, Рунівщинський сільський голова Володимир СУХАРЕНКО і депутат Тахтаулівської сільської ради Полтавського району Ірина СОЛОВЕЙ.
Як повідомив голова Української народної партії, народний депутат України Юрій КОСТЕНКО, який узяв участь у зборах, на загальноукраїнському рівні роботу з депутатами куруватиме перший заступник голови Секретаріату УНП Валерій АСАДЧЕВ.
У Полтавській області 193 члени УНП та висуванців від партії отримали представницькі мандати на цьогорічних виборах. З них 11 обрані депутатами районних рад, 13 - міських, 21 - селищних, 132 - сільських рад, 15 представників партії працюють на посадах сільських голів.
Уперше в історії незалежної України представник УНП став депутатом обласної ради Лівобережної України: Іван ПАНАСЕНКО переміг в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі по Кременчуцькому району.
Однією з причин скликання таких зборів їх ініціатор, голова Полтавської обласної організації УНП Сергій СОЛОВЕЙ назвав важливість «показати депутатам, що разом вони – сила».
У своєму виступі він наголосив, що «саме Українська народна партія залишилась на правому фланзі єдиною партією, яка є системною, структурованою, організованою, яка має своїх представників у радах усіх рівнів – від найменшого села до Верховної Ради».
СОЛОВЕЙ констатував, що УНП зберегла свої позиції порівняно з виборами 2006 року: партія має депутатів у 17 районах області і на сьогодні найкращий результат на виборах серед партій правого і правоцентристського спрямування.
Він відзначив добрі результати в Гадяцькому районі (3 депутати міської ради, 2 – районної), Полтавському районі (4 депутати районної ради), Зіньківському районі (5 депутатів міської ради), м.Лубнах (4 депутати міської ради), Шишацькому районі, де 11 депутатів Шишацької селищної ради – члени УНП. Уже після виборів 10 позапартійних депутатів написали заяви про вступ до УНП.
Сільський голова Рунівщини Полтавського району Володимир СУХАРЕНКО, уже вдруге обраний на цю посаду, нагадав, що виборче законодавство було змінене не на користь демократії, завдяки чому чинна влада зробила все, щоб у ради пройшли лояльні керівники підприємств і посадовці місцевих адміністрацій. Тому він закликав уже сьогодні працювати на перспективу – з тими кандидатами, які не були обрані, та з молоддю: тільки так, на його переконання, «ми зможемо протистояти цій машині».
Його думку поділяє і депутат Полтавської районної ради Дмитро ГЕРАЩЕНКО. У свої 27 років він уже має досвід депутатської роботи в Тростянецькій сільській раді, тепер односельці довірили саме йому представляти свої інтереси на районному рівні: Дмитро переміг у мажоритарному окрузі, набравши удвічі більше голосів, ніж його суперник – тодішній голова районної ради.
Дмитро ГЕРАЩЕНКО зазначив, що реформи, які нині проводяться в країні, спрямовані проти народу, за ними стоїть узурпація влади, яка вже фактично відбулась на центральному рівні. Але в місцевих радах іще не все захоплено, тож молодий депутат закликав колег активно протистояти тим силам, які відстоюють інтереси власні, а не своїх виборців. Він наголосив на необхідності роботи з молодими й амбітними людьми, адже «вони не пам’ятають минулих часів з комуністичною ідеологією, їхнє становлення відбувалося на ідеях патріотизму», і запросив приєднуватися до обласної організації ВМГО «Українська народна молодь», яку він нещодавно очолив.
 «Українська народна партія на сьогодні є взірцем української політики, – відзначив у своєму виступі перед полтавськими депутатами голова УНП Юрій КОСТЕНКО. – Вона пройшла 20-річний політичний вишкіл, який ніхто не пройшов, і показала такі результати роботи, яких ніхто не показував».
Лідер УНП навів приклади ефективної роботи однопартійців, зокрема, Сергія СОЛОВ’Я, який на посаді голови Шишацької райдержадміністрації у 5 разів збільшив надходження до районного бюджету від підприємств нафтогазового комплексу, Валерія АСАДЧЕВА, який вивів Полтавщину на перше місце в Україні за показниками соціально-економічного розвитку, мера Івано-Франківська Віктора АНУШКЕВИЧУСА, який демонструє відмінні результати роботи і вже вдруге обраний на посаду міського голови, та інших.
Недоліком же, на думку КОСТЕНКА, є те, що «ми не показували, що це робить УНП». Тому він закликав говорити людям, що «є в Україні така партія, яка працює на український національний і економічний інтерес».
Він наголосив, що «УНП має об’єднати 30-40% українського підприємництва (це мале і середнє підприємництво), усіх селян-одноосібників і фермерів, бо ми є виразниками їхніх інтересів, партія має об’єднати принаймні третину патріотичного електорату, який розуміє, що в Україні все-таки треба починати українську політику з української мови і книги, українських засобів масової інформації».
 «Тоді рано чи пізно ми матимемо у Верховній Раді 226 правих патріотів, які законом, своєю позицією і своїми діями змінять державну політику в Україні і на користь українця, і на користь кожного, хто живе тут», – сказав Юрій КОСТЕНКО і побажав однопартійцям «реалізувати таку політику, починаючи із своїх рад».

Автор: Настя ТОПОЛЯ, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2010, 09:59 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації