Вхід | Реєстрація

У Полтаві 3,4 тисячі безробітних

У Полтаві 3,4 тисячі безробітних
У поточному році, завдяки проведенню активної політики, на ринку праці починають домінувати позитивні тенденції. Не зважаючи на те, що кількість шукачів роботи, які скористалися послугами міського центру зайнятості, у цьому році не менша ніж у минулому, а саме 12,8 тис. осіб, станом на кінець листопада на обліку в службі зайнятості продовжує перебувати 3,4 тис. незайнятих громадян, що майже на 12 % менше ніж у минулому році. Навантаження на одне робоче місце в кінці листопада поточного року становило 3 особи, тоді як в минулому році на одну вакансію претендували 5 осіб.
Кількість новостворюваних робочих місць цього року також перевищила очікуваний показник, і на початок грудня становила понад 6 тисяч одиниць. А це на 4,6 % більше від запланованого Програмою зайнятості у 2010 році і на 5 % більше ніж за відповідний період минулого року.
Переважну більшістю робочих місць, а саме близько 70 % від загальної кількості, створено приватними структурами.
Можливістю отримати одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації власного бізнесу протягом 11 місяців скористалося 50 безробітних. Сума виплаченої одноразової допомоги склала близько 350 тис. грн., при тому, що в минулому році фінансування цього виду послуг не проводилося взагалі.
Спеціалістами міського центру зайнятості досить велика увага приділяється організації оплачуваних громадських робіт. У 2010 році укладено 194 договори, згідно яких працевлаштовані 1,8 тис. осіб. На оплату праці безробітних використано 1,9 млн. грн., з них 1,2 млн. грн. або 64 % - кошти Фонду безробіття; 36 % - кошти підприємств.
З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, в 2010 році було направлено на навчання 18 інвалідів, 9 з яких після закінчення навчання були працевлаштовані. 2 інваліди отримали одноразову допомогу для відкриття власної справи. Шість осіб з інвалідністю працевлаштовані на дотаційні робочі місця.
Особливістю ринку праці міста Полтави є значна невідповідність між попитом і пропозицією робочої сили. Більшість шукачів роботи, які звернулися за послугами служби зайнятості протягом січня-листопада 2010 року – бухгалтери, економісти, менеджери, продавці непродовольчих товарів тощо. Натомість, є потреба у робітниках, електрогазозварювальниках, токарях, слюсарях-ремонтниках тощо.

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2010, 11:25 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації