Вхід | Реєстрація

У кіномайстерні «Cinemahall» завершилися заняття

У кіномайстерні «Cinemahall» завершилися заняття
На останній в цьому році зустрічі у кіномайстерні підбили підсумки, а також переглянули короткометражні фільми випускників школи – екзаменаційні. Оцінювали випускні роботи члени жюрі, що складалося з викладачів, які читали лекції впродовж усього курсу кіномайстерності. Більше – у сюжеті Руслана Гунька.
Вісім випускних робіт у вигляді короткометражного фільму представили ентузіасти, які відвідували лекції школи кіно від кіномайстерні «Сінемахолл». Впродовж двох місяців вони навчалися азам кіномистецтва з найпершого до останнього кроку.
Аліна Дудка, координатор кіномайстерні «Cinemahall»:
— За цей час, я думаю, учасники дізналися багато чого цікавого: познайомилися з новими людьми, отримали якісь зв'язки в сфері кіно. Я думаю, що їм цікаво було створити власні роботи, тому що вони групувалися, перегрупувалися задля створення різних нових фільмів.
Усі фільми презентували випускники «Школи кіно» не тільки присутнім на закритті школи, але й колегії жюрі, яке складалося з викладачів «Cinemahall». Упродовж навчання останні розповідали слухачам про особливості кожного етапу створення кінопродукту, починаючи від ідеї, сценарію, завершуючи продюсуванням.
Руслан Сімакін, член жюрі:
— Я розповідав саме про сценарне мистецтво, від початків до роботи над сценарієм. Тобто, що ми беремо за основу, народження ідеї, обробка її, напис літературного варіанту сценарію та безпосередньо разкадровка.
До речі, «Школа кіно» від кіномайстерні «Сinemahall» зацікавила громадськість, говорить заступник начальника міського управління сім'ї, молоді та спорту Олена Ромас. В першу чергу – своєю унікальністю та оригінальністю.
Олена Ромас, заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту Полтавського МВК:
— По-перше, він цікавий своєю новизною. Оскільки в нашій Полтаві, наскільки я знаю, молодіжних проектів, де б зачіпалися проблеми кіно, питання режисури, навіть в деякій мірі акторського мистецтва не було. Тому ми вражені, хай він буде, хай він живе.
Серед восьми фільмів жюрі шляхом голосування обрало короткометражну стрічку «Соціальна мережа», в якому відображаються сучасні проблеми комп'ютеризації суспільства. Приз глядацьких симпатій отримав фільм «Відображення реальності». Він за задумом показує інший бік нашого реального життя, той, який ми найчастіше не хочемо бачити.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2010, 15:51 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації