Вхід | Реєстрація

Іван Момот: Новий рік почнеться з гарантованими зарплатами та соціальними виплатами

Іван Момот: Новий рік почнеться з гарантованими зарплатами та соціальними виплатами
Так вважає голова обласної ради Іван Момот: «Мені здається, що обласний бюджет - реальний та більше за попередній бюджет. Протягом 2011 року ми будемо повертатися до цього документу, переглядаючи окремі його статті. Сподіваюся, нам вдасться направити додаткові кошти і на освіту, і на медицину, і на інші галузі».
За його словами, охорона здоров'я та основні захищені статті - зарплата, соціальні виплати, як то допомога новонародженим чи малозахищеним - все це враховано в обласному та державному бюджетах.
«Це радує, адже новий рік почнеться з гарантованими зарплатами та соціальними виплатами» - сказав Момот.
А щодо дорікань опонентів, що це - бюджет "виживання", то коштів завжди не вистачає, - констатував Іван Момот.
На початку сесійного засідання голова обласної ради вручив нагороду начальнику управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Дмитру Орлову - Подяку від Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - за сприяння розвитку місцевих громад, особистий внесок у створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку області.
Питання про погодження отримання без проведення аукціону спеціального дозволу відкритим акціонерним товариством «Укрнафта» на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку ділянки родовища підземних прісних вод в межах Харківцівського родовища нафти, газу та конденсату на території Гадяцького району Полтавської області, депутати зняли з розгляду, зважаючи на відклик проекту рішення Прилуцьким управлінням бурових робіт ВАТ «Укрнафта».
Також депутати затвердили Регламент Полтавської обласної ради шостого скликання, звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2010 року, пооб'єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва; прийняли Програму економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2011 рік, обласну Програму економічних реформ на 2010-2014 роки «Успішна Полтавщина - заможна територіальна громада. Будуємо разом», цільову Програму підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення міжнародного іміджу та розвитку міжнародного співробітництва Полтавської області на 2011-2013 роки, Програму підтримки та розвитку Комунального автотранспортного підприємства Полтавської обласної ради на 2011-2012 роки, Програму розроблення Схеми планування території Полтавської області.

Депутати розглянули блок питань про погодження отримання без проведення аукціону спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ підземних прісних та мінеральних вод, газового конденсату, нафтогазоносних надр області.
У «різному» виступив депутат-комуніст Василь Сільчук. Він констатував, що депутати голосують «або одобрямс, або повний одобрямс», не дбаючи про добробут людей, які стають все біднішими. На його думку, при нинішній владі багаті стають ще багатшими, і навпаки.
Депутат Степан Бульба (СПУ) зазначив, що якщо комуністи дбають про народ, то чому ж вони перебувають у коаліції з Партією регіонів.
А депутат від «Нашої України» Петро Ворона зазначив, чому за бюджет «виживання» не голосував: «Сьогодні ми не почули, скільки виділили для того, щоб вижили наші районні лікарні. Ми багато говоримо про те, що батьки наших дітей оплачують ремонти у школах. А що буде у наступному році, адже на капіталку фактично не буде нічого? Давайте поглянемо на те, як зменшилися витрати на лікування і обслуговування чорнобильців. Як зменшилися субвенції для тих людей, які проживають у сільській місцевості на придбання скрапленого газу і твердого палива у негазифікованих населених пунктах».
У ході пленарного засідання було погоджено депутатський запит депутатів Володимира Беседи та Анатолія Попельнюха.
За даними прес-служби обланої ради, з врахуванням зауважень і доповнень депутатів, прийнято рішення по 28 питаннях порядку денного сесії.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2010, 10:55 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації