Вхід | Реєстрація

До уваги скутеристів – законодавчі зміни!

Прийнятим Верховною Радою Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» внесено зміни до Закону України «Про дорожній рух». Зокрема, з січня 2010 року запроваджується державна реєстрація в підрозділах Державтоінспекції мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт, а також вводяться нові категорії транспортних засобів тощо. Саме тому МВС України була розроблена та затверджена постанова Кабінетом Міністрів України від 20.05.2009 № 511 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами», якою введено деякі зміни у вже існуючий Порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.
Водії мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВТ мають отримувати посвідчення водія категорії А1.
Право на керування транспортними засобами категорії А1 надається особам, які досягли 16-річного віку та склали в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі ДАІ теоретичний і практичний іспити.
Також тепер для відкриття нижчих категорій, до яких належать категорія А1, крім складання іспиту з керування, водій подає у реєстраційно-екзаменаційні підрозділи ДАІ довідки про проходження двадцятигодинних курсів навчання керуванню на відповідному транспортному засобі та підтвердження керування транспортним засобом протягом останніх 12 місяців за однією з відкритих категорій.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2009, 12:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації