Вхід | Реєстрація

Кримінальні витівки циганок

Кримінальні витівки циганок
Випадок стався у помешканні двох стареньких пенсіонерок. Поки двоє незнайомок циганської зовнішності відволікали увагу, третя намагалася скоїти крадіжку грошей практично на очах у присутніх.
«У нас у хаті закриті цигани» - схвильована жінка голосно кричала у телефонну слухавку. Такий дзвінок надійшов на номер гарячої лінії Решетилівського райвідділу міліції УМВС України в Полтавській області.
Слідчо-оперативна група на чолі з начальником сектору карного розшуку, майором міліції Олійниченком Г.А. негайно виїхала на місце події. На місці виклику міліціонерами було затримано двох осіб. Зловмисницями виявилися жінки ромської національності, непрацюючі жительки міста Запоріжжя, до того ж родички – тітка та племінниця.
У результаті опиту свідків, працівниками міліції було відновлено детальну картину подій. Того дня до дому, де проживали дві сестри пенсіонерки (88-річна та 90-річна) навідалися родичі. Та не тільки вони в цей час завітали до хати. Незвані гості з вулиці без запрошення і дозволу також увійшли в дім.
За словами стареньких, три жінки, на вигляд циганської національності, зайшли до хати несподівано. А через деякий час, як свідчать присутні, одна з них вже намагалася викрасти нещодавно отриману пенсію у розмірі 1800 гривень. 
Стратегію жінки вибрали відволікаючу. Поки господарі дізнавалися, чому до помешкання зайшли без дозволу, двоє зловмисниць голосно сперечалися та відволікали увагу. Третя ж хутко огледіла кімнату і намагалася викрасти гроші. Та заволодіти двома пенсіями їй все ж таки не вдалося.
Подробиці з’ясує слідство, та важливо, що родич стареньких не розгубився і встиг зачинити двох чорнооких злодійок у хаті. Третя жінка, нажаль, встигла втекти.
Затримані вину визнали та розповіли, що їздять по районам і продають одяг на стихійних ринках. Та цього разу покупців майже не було зовсім, тож жінки вирішили пройтися по оселям і запропонувати селянам купити якісь речі. Так вже вийшло, що приїжджі спокусилися на гроші бабусь.
Свій вчинок зловмисниці виправдовують відсутністю роботи. «Жити ж якось треба», - говорять вони. Та доки жінки виправдовуються, причетність смаглявок до серії подібних злочинів правоохоронці перевіряють спільно з колегами сусідніх регіонів.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2011, 18:51 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації