Вхід | Реєстрація

З новим бюджетом, Кременчук!

З новим бюджетом, Кременчук!
Бюджет на 2011-й рік обіцяє бути щедрим для пенсіонерів та скупим для бюджетників. У мерії сподіваються, що місто заробить багато грошей і залатає всі дірки у ЖКГ, охороні здоров’я та інших галузях.

Розрахунки проти кременчужан
Незважаючи на подорожчання енергоносіїв та інфляцію, розрахункові показники на кожного жителя в новому році не лише не зросли, а навіть пішли вниз. Наприклад, якщо в 2010 р. на кожного кременчуцького школяра передбачали 6255 грн, то тепер буде на 200 грн менше. На дошкільнят теж виділено менше.
Щоправда, сфера соціального захисту в новому році буде з грошима  – фінансування збільшено на понад 1 млн грн. Держава виділяє кошти на утримання територіальних центрів, на компенсаційні виплати з догляду за інвалідами. Передбачені у бюджеті й 300 тис. грн для Кременчуцького центру реабілітації дітей-інвалідів. Цих грошей замало, бо потрібно понад 1,5 млн грн, але в мерії сподіваються, що підтягнуть ресурси з інших джерел.
Міська влада хоче підлатати дірки у бюджеті, піднявши плату за землю, яка упродовж останніх 10-ти років залишалася незмінною. Наразі грошова оцінка 1 м? землі становить 32 грн, з нового року ця цифра збільшиться у 2-3 рази.

Бюджетників треба скоротити на 25%
— Такого поганого бюджету для українських міст ще не було! Дефіцит становить близько 19 млрд грн. Якщо врахувати рівень інфляції – майже 9%, зростання цін на енергоносії, підвищення зарплат на 15%, то ми виходимо на скорочення зарплат бюджетникам на 25%. Це торкнеться насамперед лікарів, учителів, працівників галузі культури та спорту, тих, хто працює на наше здоров’я, наше майбутнє,  – заступник міського голови з питань фінансів Тетяна Неіленко цитує слова виконавчого директора Асоціації міст України Мирослава Пітцика.
За її словами, якщо місто розподілить доведені показники, то не уникнути скорочень й, як наслідок  – масових невдоволень, кризової ситуа­ції в місті. Щоб запобігти цьому, бюджетні установи фінансово підтримуватимуть з інших джерел. Тетяна Неіленко зазначила, що скорочення та урізання зарплат бюджетникам не відбудеться.
Як вирішать проблему куцого бюджету в інших містах України, покаже час.
Наше місто недарма називають донором Полтавщини. За прогнозами на 2011 р., Кременчук заплатить 25 млн грн до бюджету держави, окрім того, що сплатять в державну казну кременчуцькі підприємства.

Зарплата службовця мерії = зарплата прибиральниці
«Двірник, прибиральниця та головний спеціаліст мерії отримують однакову зарплату – мінімальну. Начальник структурного підрозділу  – 1476 грн», – зазначила начальник фінуправління Тетяна Неіленко. За її словами, окрім цього, держслужбовці мерії одержують ще індексацію, що становить понад 500 грн.
Крім того, у новому бюджеті на ремонт мерії передбачають 500 тис. грн. Наразі триває ремонт у кабінеті міського голови Олега Бабаєва. Мер зазначив, що робить його за власний кошт.

У дитячих закладах поліпшиться харчування
1,5 млн грн планують виділити в міському бюджеті на харчування у дитячих закладах. За словами віце-мера Тетяни Неіленко, упродовж 2-х років сума не змінювалась: «Норми і калорійність порцій не витримують жодної критики. Не треба бути спеціалістом, аби розуміти, що раніше на 3 грн можна було приготувати і що зараз».

Мільйони гривень на комуналку
Торік на ЖКГ міста планували 20 млн грн, а цього року – 35 млн. Це стало можливим уперше за багато років.
За словами віце-мера Тетяни Неіленко, ситуація з ЖКГ критична у кожному місті. Доходи Кременчука в першу чергу будуть спрямовані на реорганізацію та модернізацію комунальної сфери.
Ці кошти передбачені на ремонт аварійних дахів, придбання техніки, реконструкцію та утримання доріг.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 січня 2011, 10:47 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації