Вхід | Реєстрація

Бюджет прийняли. Дригу не поновили

Бюджет прийняли. Дригу не поновили
Такі короткі підсумки передноворічної сесії районної ради, яка відбулася 29‑го грудня.
Перед самим Новим роком вперто не думалося ні про що інше, як про святкування та відпочинок. Але депутатам востаннє минулого — 2010‑го — року потрібно було попрацювати. І вирішити кілька питань, з-поміж яких були деякі, що викликали у присутніх зовсім не святковий настрій.
Починали, за традицією, з приємного. Голова районної ради Володимир Левицький та голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс вручили депутату Володимиру Хопті, керівнику сільгосппідприємства «Агротехнологія», диплом «Лідера року-2010» та почесний нагрудний хрест. Депутати привітали колегу оплесками, а керівники порадили рівнятися на нагородженого усім іншим сільгоспвиробникам.
Далі депутати таки прийняли районний бюджет. Він, хоч і куций, хоч і далеко не задовольняє усіх запитів району, але прийнятий таки до Нового року. Цим представники діючої влади дуже пишаються, не без підстав, до речі, пригадуючи рік минулий, коли країна півроку жила взагалі без бюджету. Щодо цьогорічного районного бюджету, то він хоч і «напружений», як зараз модно казати, але не безнадійний.
— Доходи ми повинні виконати і перевиконати, — оптимістично заявила начальник фінансового управління РДА Любов Кибкало.
Селищний голова Андрій Река її оптимізму не поділяв. І щодо цьогорічного бюджету мав однозначну думку.
— Такого бюджету приймати не можна, тому що він нічого не забезпечує, — заявив Андрій Олександрович. — Але виходу у вас іншого немає і ви його приймете.
Після цього Андрій Река вкотре нагадав, що Нові Санжари — це центр району, який приймає і обслуговує не лише новосанжарців, а й усю районну громаду. І тому прохав у першу чергу згадати про Нові Санжари, коли протягом року у бюджеті з’являться гроші, які депутати будуть розподіляти.
Останнім у порядку денному цієї сесії стояло питання щодо поновлення на роботі колишнього головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Василя Дриги. Володимир Левицький нагадав депутатам усі перипетії справи про прийняття Дриги на роботу та його послідуючого звільнення через рік. Після цього головуючий надав слово самому Василю Дризі. Той, вийшовши на трибуну, щиро привітав усіх депутатів із новорічними святами і висловив готовність співпрацювати із обома гілками районної влади та іншими керівниками. При цьому не забув додати, що давно належить до «Партії регіонів» і є її членом аж із 2001‑го року. Але на цьому оптимістична для Василя Олексійовича частина сесії закінчилася. Тому що із залу одне за одним полетіли колючі запитання.
— Ви стверджуєте, що прийшли на роботу до ЦРЛ по переводу, але районна рада не давала запиту про перевод на ваше колишнє місце роботи. Як так вийшло? — поцікавився Володимир Левицький.
— Ви говорите, що є «регіоналом» із 2001‑го року, але де тоді ви стояли на обліку? — із сумнівом запитав заступник голови районної ради Микола Перерва. — У районній організації про це чують уперше!
— Чому Ви не підписали робочий контракт із районною радою? — приєднався депутат Володимир Петрушко.
— Там не були прописані умови його продовження, не були вказані бажані показники роботи медичного закладу. Та й подали мені цей контракт на підпис аж через 3 місця після сесії, яка прийняла рішення про моє призначення, — спробував пояснити Василь Дрига.
— Чому ж тоді Ви вийшли на роботу і працювали, не підписавши контракту? — здивувався депутат Віктор Дубович.
Апогею пристрасті досягли, коли із палкою промовою виступив Володимир Петрушко.
— Як взагалі можна домагатися повернення у колектив, який тебе не чекає і не хоче?! — поцікавився він, — І вимагати виплати величезної компенсації із районного бюджету, який наповнюють наші ж люди?! У нас, як депутатів, є свій кодекс честі! Невже ми зараз дамо зробити козлами тих, хто голосував проти продовження контракту із Дригою?!
Промову Володимира Петрушка «регіонали» зустрічають оплесками. А голова фракції «ПР» у районній раді Володимир Тараненко перед голосуванням заявляє, що всі депутати його фракції голосуватимуть проти повернення Дриги на пост головного лікаря ЦРЛ. Після цього підсумки голосування вже стають зрозумілими. Лишається тільки дочекатися самої процедури. Так і є. Абсолютна більшість — «проти», лише кілька депутатів — фракція ВО «Батьківщина» та дехто з «Фронту змін» від голосування утримуються.
Наостанок у «Різному» до колег спробував звернутися із трибуни голова фракції «Батьківщини» Геннадій Супрун. Він повідомив, що по всій Україні йде переслідування опозиції на чолі з Юлією Тимошенко. Генпрокуратура порушила кримінальну справу по факту закупівлі та наступного вручення медичним закладам машин «швидких допомог» марки «Комбо». На допит до районної прокуратури викликали і самого Геннадія Супруна і тому він… (Але погляньмо на депутатів. Здається, представника опозиції ніхто не слухає. Ні, не здається. Його дійсно ніхто не слухає. — Авт.).
На цьому сесія і закінчується. Головуючий вітає всіх із новорічними святами і депутати радісно вирушають на своєрідні депутатські канікули, щоб укотре зібратися у цій залі вже у 2011‑му.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2011, 15:03 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації