Вхід | Реєстрація

Весела перукарня, або особливості «Вашого стилю»

Весела перукарня, або особливості «Вашого стилю»
«Життя повне бід і страждань. Горя и ненависті. Розчарувань і зради. А потім, нарешті, ви знаходите саме того перукаря, який вам потрібен!..»
Невідомий автор.

Надворі осінь. Холод стукає в двері. Ми надягаємо теплі шапки, але під ними лишається все теж наше волосся. І наявність головного убору аж ніяк не звільняє нас від походу в перукарню. Як зараз модно підстригатись, ми вирішили дізнатись у «Вашому стилі», власником якого є приватний підприємець Микола Оксюта.
У «Вашому стилі» працюють п’ять майстрів‑перукарів: найдосвідченіша у своїй справі — Ольга Коробкіна, яка працює за спеціальністю 10 років; трохи менше Людмила Малиш — 8 років, Вероніка Мокляк та Любов Шаповал мають по 2 роки стажу та Людмила Баля — півтора року. Також, є майстер манікюру і педикюру Аліна Кудленко — 2 роки. Керує всім незмінний адміністратор Марина Пасько.
Клієнти «Вашого стилю» бувають найрізноманітнішими. Перукарі відзначили, що найвередливішими їхніми відвідувачами є люди похилого віку та діти. Говорять, що з дітьми дуже важко — це надзвичайно непосидючі та нетерплячі особи. Так що стрижуть їх з істериками та плачами. Був навіть такий випадок, коли маленькому хлопчику зробили зачіску, але вона йому не сподобалась і він… почав бити перукаря ногами.
Найщедрішими клієнтами виявляються жінки. Вони складають більшу половину клієнтів «Вашого стилю». Цікаво те, що представниці чарівної статі окрім вартості зачіски поверх того сплачують «ще й дуже круті чайові». Чоловіки ж, як не дивно, в цьому питанні більш жадібні. Жартуючи, запрошують в кафе та навіть у сауну, але при розрахунку за зачіску виявляються більш скупими, ніж особи протилежної статті. Пригадують одного дуже заможного чоловіка при високій посаді, який, дізнавшись, що підстригтись коштує 10 гривень, почав торгуватись. Мотивував це тим, що аналогічна зачіска в Миргороді коштувала йому всього 6 гривень. І як його не переконували, коли перукар завершив стрижку, посадовець лишив все ті ж 6 гривень і пішов.
Є і дуже оригінальні клієнти з незвичайними побажаннями щодо зачісок. Майстри-перукарі «Вашого стилю» з легкістю створюють власні стрижки, тому без складнощів виконують будь-які забаганки. Наприклад, одна клієнтка попросила сплести колосок з її волосся і вибрити з боків голови машинкою. Приходив також хлопець, який попрохав, щоб його пофарбували в зелений колір і зробили ірокез. Замовлення виконали, лише за відсутності зеленої фарби пофарбували червоною. Одна дівчина побажала, щоб їй зробили асиметричну зачіску з однією виголеною стороною голови. Та що там, до перукарні одного разу завітала ціла волейбольна команда з літнього табору і пофарбувалась в той же червоний колір.
Повернемось до більш ординарних зачісок. Зараз актуальними для жінок є стрижки на базі «Каре». В чоловіків короткі зачіски тримають лідерство, а також багато з них мелірується та фарбується в червоне.
Бувають, звичайно і неприємні випадки. Наприклад, одна молода дівчина дуже довго вибирала малюнок до манікюру. Коли нарешті вибрала, то замовлення виконали. Але вередливій клієнтці результат не сподобався. Вона дуже обурилась, та, не заплативши, пішла. Непоодиноким явищем є нетверезі люди, які приходять підстригтись. Але їм перукарі завжди відмовляють, на що ті ображаються. А ще важко догодити деяким жінкам, які просять «зробіть мені те, не знаю, що». Важко допомогти в такій ситуації.
Перукарські будні не обходяться і без курйозу. Одна літня жінка хотіла провести свого внука якнайшвидше, а черга того дня була велика. Так вона сказала: «Ну шо це ви стрижете по одній волосині? Нехороші ж ви дєвочки…». Мабуть, відвідувачка хотіла присоромити, але лише насмішила не тільки перукарів, а й інших клієнтів. Прийшов було майже лисий чоловік і питає «А скільки ви візьмете за півголови?». Майстрів це лиш розсмішило. Таких ситуацій буває багато. І, очевидно, це добре, бо додає гарного настрою в роботі.
Сам колектив між собою дружній. Все разом і святкують, і горюють. Говорять, що в них дуже гарне «начальство» — добре і лояльне, за те його і люблять.
Хотілося б, щоб така затишна атмосфера залишалася і надалі. Тож побажаємо побільше гарних курйозних випадків та щедрих клієнтів, а також поменше неприємних моментів і натхнення величної музи перукаря. Так тримати!!!

Автор: Роза Туманова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2009, 12:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації