Вхід | Реєстрація

Автобус під ялинку

Автобус під ялинку
Перед Новим роком один із навчальних закладів Новосанжарського району отримав приємний чотириколісний подарунок.
На цей «подарунок» очікували довго. Іще минулого року Новосанжарський район мав отримати два автобуси за державною програмою «Шкільний автобус». Але не отримав жодного… Невисокими були шанси і цього року, адже на всю Полтавську область дали чотири автобуси. З них два –спеціалізовані, для перевезення дітей-інвалідів. Але цього року спільними зусиллями різних гілок влади бажаний автобус вдалося вибити саме для Новосанжарського району.
29‑го грудня вручати подарунок учням руденківської школи приїхала ціла представницька делегація. Вітали школярів та педагогів заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, голова районної ради Володимир Левицький та начальник районного відділу освіти Микола Таран.
Під оплески присутніх у актовому залі Руденківської школи Олександр Коваль вручив ключі від автобуса Миколі Тарану. Той, у свою чергу, подарував директору Руденківської школи Андрію Дігтярю великий, але символічний ключ.
— Тому що автобус хоч і возитиме до вашої школи дітей та педагогів, але стоятиме у гаражі відділу освіти, — пояснив, посміхаючись, Микола Григорович.
Новий автобус підвозитиме до школи 17 вчителів та 65 дітей із Нових Санжар, Клюсівки, Дубини, Мар’янівки, Пологи Низу та Великих Солонців.
— Ми довго і заздрісно дивилися на інші школи району, які мали свої новенькі автобуси, та мріяли про свій, — зізнався Андрій Дігтяр, — і ось наша мрія збулася.
Отриманий шкільний автобус виготовлений на Херсонському автомобільному заводі, отже скорочено він зветься «ХАЗ». Але самі ж виробники дали своєму виробу більш просте ім’я — «Антон». У автобусі — 25 посадкових місць, кожне з яких обладнане пасками безпеки. Стоячі місця заборонені. На українському ринку «Антон» коштує близько 200 тисяч гривень. Але руденківським школярам такий цінний новорічний подарунок дістався цілком без­коштовно. Водночас пощастило ще й учням Новосанжарського НВК, адже відділ освіти, отримавши нового «Антона», передав на баланс нав­чаль­ного-виховного комплексу свій «БАЗ-Еталон».
Після того, як були вручені справжні та символічні ключі, усі вийшли на подвір’я школи, де чекав прикрашений святковими кульками автобус. Олександр Коваль, Сергій Шовкопляс та Володимир Левицький розрізали символічну червону стрічку на вхідних дверях автобуса. І одразу ж досередини забігли та повсідалися у крісла школярі — їм пообіцяли, що вони стануть першими пасажирами нового «Антона». Перед виїздом у перший рейс  чотириколісний подарунок освятив настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви отець Михайло Гетьман. Автобус рушив, зробив коло подвір’ям і… зупинився. Пробна поїздка, на превеликий жаль юних пасажирів, була закінчена. Сум їх був зрозумілим, адже більшість із цих учнів живе у Руденківці і на новенькому автобусі тепер покатається не скоро. Натомість кожного ранку цим симпатичним жовтеньким автобусом із зручністю та комфортом поспішатимуть до школи десятки їхніх однокласників та друзів.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації