Вхід | Реєстрація

Кожному селу — по голові райради

Безсмертний Гоголь у своїх «Мертвих душах» писав, що в Росії є дві головні біди — дурні і дороги. Говорячи про Росію, письменник мав на увазі і територію України. З того часу минули два століття, але висловлювання класика є актуальним і  сьогодні.
Автору статті у новорічні дні довелося здійснити дві подорожі. Одна — до Пирятина, де живе інститутський товариш, а інша — у село Колісниківку Кунівської сільради, до батьків дружини. Що потрібно сказати з приводу вражень від цих подорожей? Усе добре, а ось дороги — у жахливому стані. Єдиний позитив — розвіявся міф про те, що у Кобеляцькому районі автошляхи знаходяться у найгіршому стані. Це — неправда. Не кращі дороги і на Лубенщині, і на Хорольщині. Скрізь вибоїни, лід і сніг на проїжджій частині.
Несподівано порадувала дорога на Коліс­никівку. Її з якогось доброго дива прочистили і навіть посипали піщаною сумішшю. Щоправда, лише до повороту на Яблуневе. До речі, до цього села асфальтівка ледве не ідеально «вилизана». Секрет несподіваної уваги автодорівців до двох малесеньких сіл, про які раніше вони згадували ледве не в останню чергу, розкривається досить просто. У Яблуневому проживає нещодавно обраний головою Кобеляцької райради Юрій Тагадюк.
Чоловіку потрібно ледве не щодня на роботу їздити, районом управляти, у тому числі й гроші на ремонт доріг розподіляти. От і постарались автодорівці. А влітку, дивись, і ями «полатають» до Яблуневого. До Колісниківки — навряд чи, там немає голови районної ради. Звичайно, не можна обвинувачувати «шляховиків» у підлабузництві, а Юрія Тагадюка — у зловживанні службовим становищем. Добиратись до місця роботи йому ж якось потрібно. Він же не Президент України, щоб на вертольоті літати.
До речі, вертоліт для Президента — то велике зло. І не тому, що на це пішли кілька десятків мільйонів бюджетних гривень. Просто тепер Віктор Янукович взагалі не їздитиме по українських дорогах. І не знатиме, у якому вони стані, і не «вставлятиме пістона» тому чи іншому посадовцю, потрапивши у вибоїну. А як, не дай Боже, вертольоти видадуть ще й чиновникам районного рівня? Гаплик тоді українським дорогам настане.
Якщо ж не видадуть, то жителям сільських районів доведеться на кожних виборах нового голову райради обирати. Обов’язково — із віддалених сіл. Тоді в ті напрямки дорогу хоча б раз на чотири роки ремонтуватимуть.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2011, 15:14 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації