Вхід | Реєстрація

Полтавці будуть пропонувати владі видати «Буквар» Тараса Шевченка

Полтавці будуть пропонувати владі видати «Буквар» Тараса Шевченка
Таке рішення представники громадськості та науковці прийняли сьогодні під час круглого столу, присвяченого 165-й річниці „Заповіту” Тараса Шевченка, який написаний у Переяславі Полтавської губернії.
Полтавці приурочили цей круглий стіл також і 150-річчю «Букваря», який Шевченко власним коштом видав у 1861 році накладом 10 тис. примірників для недільних шкіл України. Крім того, під час круглого столу відбулася презентація сайту «Світлиця Шевченка» та фотоальбому «Шануймо Кобзаря». Також, була виставка книг письменника та вишитих робіт полтавки Зої Коваленко.
Після завершення дискусії учасники поклали квіти і калину до пам'ятника Шевченка, запалили лампадку. Вони також висипали землю з 18 населених пунктів України, де є пам'ятники Тарасу Шевченку, яка взята під час проведення автопробігу «Україна у нас єдина».
Рівно о 12 годині акцію полтавців підтримала і лубенська громадськість. У Лубнах також поклали квіти до пам'ятника і читали «Заповіт».
На завершення круглого столу була розмова присвячена дню народження Василя Симоненка, Полтавська делегація планує поїхати 12 січня у Черкаси на святкування, яке проводитиме черкаська влада організовує покладання квітів до могили, до пам'ятника, а у театрі будуть святкові заходи. До акції долучаться представники Полтави і Лубен.

Автор: Юлія Пашковська, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації