Вхід | Реєстрація

Полювання на «металістів»

Полювання на «металістів»
Як відомо, здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів передбачає певний порядок їх ведення та, безумовно, дотримання чинного законодавства. Зокрема, даний вид підприємництва можливий лише за наявності відповідної державної реєстрації та спеціального дозволу-ліцензії. Однак незважаючи на те, що за порушення згаданого порядку передбачена кримінальна відповідальність, знаходяться сміливці, котрі створюють незаконні стихійні пункти приймання, де власне й осідає практично весь викрадений металобрухт.
Як приклад, в Автозаводському районі міста Кременчук дільничні інспектори міліції виявили підпільний пункт прийому металу прямо на подвір’ї 43-річної непрацюючої жінки. На момент приходу правоохоронців там зберігалося майже 100 кілограмів металобрухту. Наразі вирішується питання про порушення відносно підприємливої господині кримінальної справи за ч. 1 ст. 213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом).
Не втрачає гостроти та актуальності проблема крадіжки чавунних люків, заміна яких обходиться комунальним службам у більше ніж 800 гривень за одиницю. Слід зазначити, що крім фінансових збитків для держави крадіжки люків таять небезпеку для людей (і насамперед дітей), громадського, приватного автотранспорту тощо.
Таку крадіжку 5 січня скоїв 25-річний непрацюючий, раніше судимий кременчужанин. Придбання нової кришки для каналізаційного люку коштуватиме комунальному підприємству Крюківського району більше 1000 гривень. Наразі усі речові докази вилучено, і вже вирішується питання про порушення відносно зловмисника кримінальної справи за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка).
Окрім того, дільничні інспектори міліції Комсомольську, Лубен і Миргородського району встановили осіб, що скоїли крадіжки металу у вказаних районах. Безробітних містян 31-го, 36-ти і 60-ти років вочевидь підкупив легкий спосіб заробітку грошей. Чоловіки брали все, що «погано лежало»: від алюмінієвих бідонів і дрібних металевих виробів до металобрухту, зібраного на території одного з відкритих акціонерних товариств. Наразі вирішується питання про порушення відносно зловмисників кримінальних справ за відповідними частинами ст. 185 КК України (крадіжка).
Міліція звертається до мешканців Полтавської області з проханням своєчасно повідомляти правоохоронним органам про незаконні пункти прийому металів та факти викрадення майна за телефонами (0532) 51-77-57 або 102.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2011, 15:47 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації