Вхід | Реєстрація

Ціни на комунальні послуги в Україні виростуть утроє

У 2011 році додаткові витрати кожного домогосподарства на житлово-комунальні платежі можуть вирости в середньому на 1700 грн на рік.
Про це повідомляє Національний форум профспілок України (НФПУ) на своєму офіційному сайті.
Розрахунки зроблені на основі підвищення тарифів на теплову енергію року на 35%, що, відповідно до рішення Національної комісії регулювання електроенергетики України, має вступити з 1 січня 2011 року після відповідного розпорядження місцевої влади.
Крім того, з 1 квітня очікується 50%-е збільшення ціни на газ для населення, що є обов'язковою умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) для одержання Україною третього траншу.
Крім того, із квітня 2011 року уряд України розглядає можливість дворазового збільшення цін на електроенергію для населення, а надалі на 39% - із серпня 2011 року.
Міністерство палива й енергетики вже склало прогноз середньозваженої оптової ринкової ціни на електроенергію, відповідно до якої в 2011 році вона виросте на 15% у порівнянні з 2010 роком - до 55,07 коп за квт/год. У цей розрахунок уже закладені підвищені тарифи для населення (у квітні на 100% і в серпні на 39%).
"Якщо скласти усі заплановані підвищення цін на житлово-комунальні послуги, то виходить, що в середньому витрати на них виростуть для кожної родини на 1700 грн", - відзначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.
При цьому він підкреслив, що будь-які кроки з підвищення тарифів і ціни на газ влада повинна починати тільки після оприлюднення плану реформ житлово-комунальної і газової галузі, широкого їхнього обговорення й узгодження із суспільством, у тому числі і з профспілками.
Як повідомлялося раніше, вартість побутового газу з 1 серпня 2010 року виросла на 50%. НФПУ звернувся з позовом в Окружний адміністративний суд міста Києва про визнання протиправним і скасування відповідної постанови.
Перше слухання по цій справі відбулося 16 вересня 2010 року.

Автор: www.pravda.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 січня 2011, 15:53 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації