Вхід | Реєстрація

2011 рік: тарифи на комунпослуги множаться, зарплати — незмінні

У 2011 році середні витрати кожної української сім'ї на комунальні послуги зростуть на 1700 гривень.
До такого висновку дійшли у Національному форумі профспілок України.
Ці розрахунки були зроблені на підставі офіційної інформації про плани уряду щодо підвищення тарифів на тепло на 35% з 1 січня, на 50% на газ з 1 квітня, на електроенергію — на 100% із квітня і на 39% з 1 серпня.
При цьому, як стверджує голова форуму Мирослав Якибчук, підвищення соціальних виплат в бюджеті поточного року фактично заморожено, а перспектив зростання зарплат та кількості робочих місць в Україні в профспілках також не бачать, повідомляє ТСН.
Таким чином українці будуть витрачати тільки на комуналку більш швидкими темпами, ніж зростатимуть їхні доходи.
Якибчук також зауважив, що малозабезпеченим українцям не варто розраховувати і на механізм комунальних субсидій, який в уряді називають компенсаційним способом при підвищенні тарифів, оскільки, за даними профспілок, дозвіл на житлові субсидії отримає лише третина від тих, хто за ними звернеться.

Автор: Андрій Кадук, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2011, 10:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації